12.29.2009

L.o.v.e??

dont u dare talk about [love] when u r not really understand the meaning of love?

love is the way ur feeling to the person,
the way u appriciate the person,
the way u express ur sincerity to the person,
and the way u give all your honesty to the person....

LOVE IS NOT ONLY A WORD, IT COMES WITH FULL OF MEANING AND FEELING...


p/s: jgn bicare ttg cinta, kalau anda xde ciri2 spt diatas (-.-)




12.21.2009

STAY AWAY FROM ME. . . . .=(

12.16.2009

Jangan merungut mcm sesungut

bowsan tatahu nak buat ape smpai terpanggil utk mengupdate belog yang dah lame ditinggalkan sepi..hehehe,,,arini ade mood ckit utk jari jemari ku yang halus mulus ini menaip...for this tyme being aku stay kt seri kembangan at kak ina's house (one of my ofismate)..sementare menunggu placement ttp aku di TNB mane nnti..haiyooo..yerla kan..mcm mane nak sewe umah kalo xtahu tetap ke idak..nak2 zaman skrg ni..sume nak deposit 2+1 la plus maintenance lg, utilities, parking lg,,huuu..nyampah....
sometime rase management TNB ni mcm ade yg xkene jer..geram haku..plis la consider org punyer tmpt tggl and transport..nak2 org yg mcm aku ni..serbe kekurangan..huwaaaaaaa..wutsoever pon, skrg ni aku ditempatkan di bangsar..keje rilex giler..got lot lot lot of free tyme..muahihihi..tp lot lot lot of knowledge jugak dpt..sbb byk attach ke sane and ke sinun..kadang2 rase bersyukur jugak..sbb buat keje yg xtension and mcm mkn gaji bute pon ade..hahak..ape yang nk aku highlite kan and remind diri sendiri is try the best to gain knowledges as much as i can wherever i've been placed.
bersyukur lah dgn ape yg ade..jgn asyik merungut dan merungut sdgkan ianya berlaku kerana Tuhan ingin memberikan sesuatu kpd kite.ade paham???

owh owh..cepat lah bulan 1..ade surprise utk aku..time kaseh nik nadiani=D

11.29.2009

gemok!~

lame xupdate ini belog..sbb xberkesempatan..wanita berkerjaye lah katekan..bweeekk!~~so dikesempatan ari cuti ni (AL)..baek sy update cpt2 n laju3..
byk yg berubah sejak bekerje nih..dan yg paling drastik ialah berat bdan! haha..org len keje sume makin kurus..tp ai makin berisi oke!? tatahu nape mayb sbb suke sgt keje and terlalu berslera utk mkn kot..muahihihi...smpai sume org tgur mase balik raye 2 ari yg lepas..ouh xsanggup nak dengar...pp bersinar oke lg...tp slua keje ai yg dlu kene jahet kat pinggang sb loose..skrg dah menjadi sgt ketat dan sendat..sgt oke!! oke2..skrg dlm mode utk mengurangkan berat bdn ....ai janji xmo bslera2 dah..heeee...
any suggestion utk kurangkan berat badan??
cop2,,,nak ucapkan selamat ari raye aidiladha..maaf zahir dan batin...
k cau..nak wat logbook...euwww..menyampah btol..

11.06.2009

wut is the Agenda??

Sesungguhnyer entry kali ini adelah sad story..sy baru jer balek dr induksi PEP34 TNB..and smlm adelah D day utk penempatan kerje..and sy di istihar kan utk ditugas kan ke Pusat Kawalan Wilayah Timur..actually mase mule2 dpt surat penempatan sy agak seronok..sbb sy nampak ade perkataan TIMUR dan lupe perkataan PANTAI yg mmg xde kat c2..so..sengeh2..lepas tu biler g tanyer utk kepastian....which area utk TIMUR ni...die ckp,cik sbnrnyer akan ke seberang jaya..PENANG..which is sy xpenah jejak kaki ke penang pon..huwaaaaaaaaaa...apelah naseb...GOD!!...='(...tp mujur dan sgt lucky..sbb am not alone..there was 9 person will be transferd there including me...and just 0ne mentor for this 5 ladies, and 4 guys..so, agak berebut kaseh syg cket la and kene compete utk prestasi yg cemerlang...

And now am staying at selayang at ifa's home..and jap lg nak g release tension dgn my gegurls..PISAU CUKUR and nk pk ape naseb diri sy setrusnyer...when a pantai timur gurl will be transfered to TIMUR..( but i think, utara lg tepat)...

11.03.2009

Disappointed

tatahu nak ckp ape,tatahu nk luah kat sape, tatahu nak buat mcm mane..at last, kat cni jugak tempat meluahkan rase.....

terkilan dgn si dia..am sory mayb kalo readers jemu nk bace entry2 pasal cintan cintun..bcoz i feel the same as u did sometimes...tp am about to go through about my relationship....terkilan di hati ini...i am very2 DISAPPOINTED......with him..yes..huuu..

its was the same reason as usual..sejak die smbung study THERE...i hate when i have to b apart with him..lagi2 biler dah mase berbeza...somtimes kiter mis- communication just becoz xsame waktu..when am free, he's not free..when he's free, am not free..and miscommunication happend..often...and biler dah kumpul byk3 sbb byk sabar je dlu...meletup...and am litle and quite high tempered.....and am not the type of forgive and forget person...its totally not me......not really2 cpt terase and dats why bile dah terase..it was not easy for me to forget it...and now its happend again.........................................

mayb am to emosional or mayb am the way to pms..or anythinglaaaaaah...huuuuu........


lapang kan hati, tenangkan akal fikiran..tarik nafas dalam3...and lets sleep and forget the past...just dont too emosional...just accept wut u have too..terime seadanya and try to understand each other is the better solution i think....and most important things, jauhkan ego itu dariku.........
143! gudnyte syg...........


"just do ur best, lets 4JJI do the rest"




10.29.2009

Buku Latihan

tetibe terase rindu..rindu kepada zaman skolah dolu2...haishh..macam2 lah...tyme skolah, mls skolah..tyme dok u, malas blaja..tyme nak keje, berat ati plak nak koje..manusia xpernah puas..hehe..ckp pndai,buat tgk!?

td tghri sy jemput cousin sy kat skolah Ma'ahad Muhammadi lelaki (betol ke eje ni? wuteverrr...)..pastu bwk die g kbmall...nk g POpular katenyer(kedai buku)..ingat kan nak beli buku blajar..rupe2nyer nak beli novel..dan apabile disoal siasat..novel berunsur kan agama yg nk dibelinye..(kate skolah arab) wahhh..sejuk perut ibu mengandung..hehe...and lepas tu..die belek2 buku latihan geografi...katenyer die xde lg buku latihan subject tu..so secare xlangsung..sy pon terbelek la buku3 latihan kat ctu..latihan geografi ting 1, 2, 3..latihan sejarah..bla bla bla...jename susbadi biasenye yg jadik pilihanku dlu..=D kertas peperiksaan sebenar pon ade jual kat ctu..ehmmm..

tetibe rase rindu...nak jwb latihan..yg ade 10 set kat buku latihan..pastu boleyh bukak jadik satu satu set..mcm nk jwb peperiksaan betol..pastu g kat meje sorang2 and set jam kat meje..satu jam..tp biasenyer xsmpai 15 min..sy dah menonong g wat mende laen..xpon, tertdo terus kat meje tu..ngeheee~~..ape punyer budak!? agagaga...tp ma sy ckp, kalo ngntok, g tdo..jgn tahan..heheehe..itulah ma sy..=D=D=D=D

10.17.2009

Ini satu permulaan

Dah lame nak postkan entry ni xctually..tp xberkesempatan..sbb sy perlukan mase dan feel..hehe..Alhamdulillah dan terase bersyukur sgt2 dan yg amat..sy diberikan rezeki oleh Nya..ini berlaku pd 09.10.09 yg lalu..segale penantian dan tande tanye akhirnya terjawab dgn berite gembire..=D..alhamdulillah..

Penilaian Untuk Berkhidmat Dengan TNB
PROGRAM EKSEKUTIF PELATIH (PEP34)

Sesi temuduga yang telah tuan/puan hadiri adalah berkaitan.

Setelah diberi penilaian dan pertimbangan yang sewajarnya, tahniah dan sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan telah berjaya di dalam sesi tersebut. Untuk makluman, tarikh lapor diri adalah pada 2 November 2009 dan tiada penangguhan dibenarkan. Sila semak emel tuan/puan dengan kerap untuk mendapat makluman mengenai tarikh mengambil surat tawaran.

Tahniah diucapkan kepada tuan/puan dan diharap tuan/puan akan dapat menyempurnakan peranan sebagai seorang eksekutif yang berwibawa dan berdaya maju.


Diharap kan dgn rezeki dan peluang yg diberikan ini..sy dpt berkhidmat dan menyumbangkan sesuatu utk kehidupan keluarge sy kelak..ini adalah satu permulaan dan fasa baru dlm kehidupan sy..teringat pula waktu sy menjalani internship di TNBD Kb suatu ketike dahulu..sy pernah ckp dgn rakan intern sy...."untungnye kalo dpt keje TNB..just follow the flow..kehidupan pasti senang..ehmm"..(yati, kalu u bace ni mesti u tahu kan?) ngeh2..and ALHAMDULILLAH..sy mendpt peluang itu!..praised GOD!...
Xsabar rasenyer nak memulakan fasa baru dlm kehidupan ku ini..xsabar rasenyer nak menyumbang sesuatu kpd ahli keluarge sy..awl2 lg, sy dah berangan..nak tolong ma renovate rumah dan nak sponser baju raye tahun dpn utk keluarge tersayang..(aduh..dah jauh berangan)..xlupe juge pd sahabat handai..janji nak belanja dorang..and xlupe juger utk diri sendiri..nak suzuki SWIFT warne merah hati atau putih..Amin amin..moge2 hajat sy dimakbulkan nnti..tp mcm byk jer..cukup ke gaji sy nant?? ngeheee~
Ops..paling xlupe, utk sahabat hati sy..MY..nk kumpul duit utk kawen...heeeeeeeee...dan yg paling penting..sy dah bernazar nak puase 2 hari kalo dpt offer ni..kwn2, tolong remind kan sy puase 2 hari yer!
owh..xsabarnye 2 november 09!!

10.16.2009

Didikan

Didikan:

Mengikut kefahaman sy didikan ialah care seseorang itu diajar dan diasuh dalam melakukan sesuatu perkare samada secare langsung atau xlangsung..misal nya, kita secare spontan menutup laci bwh dgn kaki (yerla, laci bwh kan dkt ngan kaki..kan?..kan?), dan pasti budak2 umur 1-2 thun mengikut..sbb budk2 baye umor ni suke meniru..dan ini dinamakan didikan secare xlangsung..sbb secare xlangsung kiter dah ajar die tutup laci bwh ngan kaki..ekeke..agak simple..tp tu lah hakikatnyer..manakala jika kita diajar utk menghormati azan..iaitu senyap atau diam ketike azan berkumandang..itu dinamakan didikan secare langsung..semase kecil atau besar..xkisah la kan..sbb spnjg hidup kita, kita sebenarnye dlm tempoh belajar..


Arini sy sedar, bahawa setiap yg berlaku dlm kehidupan seharian kite adelah merupakan proses pembelajaran..dan proses utk meng'improve'kan lg diri kita dlm serbe serbi aspek...fizikal, mental mahupon sosial..


Tetapi kadang2 didikan itu tdk menjadi pegangan lantaran kehendak sendiri dan juga pengaruh sekitar ataupun keadaan yg memakse..make wujudlah pepatah.."di telan mati mak, di luah mati bapak"..ehmm...camaner tu yer?? lu pk la sendiri..aduh..sy pon pening nak pk sebenarnyer..ngeh2=p..(sape suh bg pepatah lah bagai..)


tp tp tp..sy sebenarnya nak ckp care didikan tu sbnrnyer pentingggg sgt..PENTING oke!!..sbb smpai besar pon kiter akan prctik kan ape yg di ajar oleyh ibubapa kite..pendek kate mcm dah jadik kebiasaan..


so, pndai pndai la kiter tunjukkan cth yg baek2 kpd org2 yg kiter syg...yer kengkawannn..renung renungkan...(^.~)v




10.12.2009

Kalau ade rezeki

Mode utk berblogging berade di tahap yg sgt rendah skrg...byk bnde yg terjadi di bulan october ni smpai susah nak percaye..ade cerite gembire and ade cerite sedeh yg mmg xdisangke2 happend to one of my besties..and sy pon turut merase tempiasnyer..Tuhan nak uji kiter dlm skelip mate..setiap ujian yg diberikan mungkin ade ganjarannya kelak..kiter jer yg tatahu..to my dearest fren Qima...hopefully kete u akan dijumpai balek....




ATTENTION TO ALL YG BACE BLOG NI..
KALO JUMPE KETE NI..PLIS PLIS PLIS..STOP DE CAR OR CALL POLIS..THIS CAR JUST STOLEN LAST NYTE AT MY FREND HOUSE @ MERDEKA VILLA, AMPANG.
WRE1986, HYUNDAI GETZ.(SKY METALLIC)

10.05.2009

helo2..am sori..sbb jnji nak smbung last entry tp xsambung3..ehe..xde mase mehhhh...plus no mood and no feel..and start dr 2hb oct aritu..sy keseorangan..again n again..n over again...isk..MY dah terbang nun di sinun..selamat jalan romeo..jumpe lagi tahun depan...(~.-)v
and kwn2 jgn lupe dgr lagu baru aril.."menatap matamu". pasti anda akan terpesona..sbb sbb sbb..2 kali sy dengar lagu ni...terus jadik suke..n slalu terngiang3 di gegendang telinge ku yg cute ni..nyata lagu ini mesre di telinge..ehe..
jom amati lirik die kalo anda free of tyme mcm sy..=D

song: MENATAP MATAMU
by: ARIL AF7

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu
Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

eh eh eh..lirik ni mcm kene jer ngan condition sy skrg ni..ehehe..padahal alasan nk dedicate kan lagu ni utk MY!! muahaha..

9.10.2009

i believed i can fly...??

helo helo..terase diri ini sgt busan..for information..sy skrg berada di uniten pusake tersyg..since 8hb aritu dtg kolumpo ni..hari ini hari jumaat..org lelaki yg dah baligh diwajibkan smyg jumaat....
ehmm..wut else to talk about..ehmmmm...ehmmm..ehmmm..
haaa! tibe2 ade idea..lets share sumthing kat cni ttg interview oke..jgn jadik mcm sy oke..ade soalan buat sy blurrr...argggh gosh! sengeh2 cam kambeng..burok sgt rase..
#1 proksi wawasan automation
position: sales engineer
it was my first interview actually...tyme tu sgt nervous xbleh nak ckp ape..sehari sblom kejadian dah g servey tempat ngan MY..kelihatan tempat sgt xmenarek sbb kaw perindustrian di shah alam..sume kilang dan org indon, bangla n chinese jer yg kelihatan. during the journey to KL, sy non stop training with MY utk improve and fluence kan lg my english since all the interview skrg will conduct in english..huhu..adoyaii..sgt penat sbb nak kene pk, translate and ckp..har har har..yerla, sy kan pure malay, mane penah nak speaking memanjang..*ayat cover* naseb baek MY byk soalan2 yg bernas diutare kan..hehe..sbb position tu sales engineer lebeyh kurang same cm sales executive..so we both byk ckp pasal how to convinced the interviewer la..ehmmm..so, technical xstudy sgt la..hehe..tp kene gak study sal background company sikt2..company tu actually manufactured electrical control instrument utk Oil and Gas companny..n kilang tempat die produced the instruments locate @ Johor...kirenyer kat s.alam ni tempat die berniage jer la...agak lame interview dgn Mr thimoty ni..lebeh kurang sejam jugak la..huhu..n nmpak mcm positve..ngehehe..sbb after interview session tu..die byk citer sal company tu and ape sy akan dpt kalo kje kat citu..byk gak advantage..tp, tp, tp, interview itu bukan berakhir di situ shaja, sbb die akan short listed balek utk 2nd interview..so after 2 days waiting wif patient, die pggl utk second interview..n mase tu sy dah otw balek ke KB..delay sbb week after dat, sy akan dtg kl balek utk convo..but, but, but, unfortunately..sy xg 2nd interview tu sbb, sbb, sbb, mlasssssss....n xconfident ngan position tu sbb sy kene sgt2 independent utk drive sndiri kat KL..dan itu membuatkan sy begitu risau krn sy sgt lemah mengingati jalan! ouch..**wut a shame matters!** dan, dan,dan sy xpenah drive di KL..har har har..
#2 Assesment TNB
position: PEP training
interview kali ini lebeyh kpd audition gtu..hehe..ade 2 part..writting and debate..utk writing sy kene buat essay 300 words kalo xsilap..dan tajok die lebeyh kurang cm short term and long term goal kalo sy diterime kerje di TNB..ehmmm..the duration given was 45 min..so, sy pon merapu rapi la..belasah jer tulis ape asal kertas tu nmpak cm padat jer..har har har..nak save energy lah, nak built good team work lah, nak increase safety lah,nk be the leading among the energy production company lah **actually ni from TNB motto, sy curik** nak, nak, nak, sume nak...hehehhehhee...
and for de second part sy dibahagikan kpd group..group sy paling balance..sbb 3 male, 3 female..group laen female sahajer yer..so, the tajuk for the debating is mcm lebeyh kurang advantage internet for education and entertainment..and each candidates given 2 minits to give the opinions in fronts of others**including the judgers**..and after dat, debatinggg!!..hak huk hak hukk..abesss...and kene tggu keputusan utk tapisan..and alhamdulillah..ade rezeki sy utk 2nd interview wif tnb..=D
#3 KESM Industries
position: QA engineer
utk interview kali ni agak sedih skit sbb sy ke KL lonely...so, sy mcm patah sayap ckit..isk...so, ajak la kawan sy teman..utk melegekan keadaan..so pergilah kami ke tempat kejadian..agak susah..sbb kawasan kilang again..n public transport susah ckit..adoyai..memule smpai..naseb ade taxi bwk kami ke kilang itu..kalo x, mmg menangis lah kamu..nk jalan kaki cari kilang terbabit...actually kilang ni dkt sgt ngan freescale and seberang jalan besar dr lrt setia jaya..tp sbb baru smpai so, blur2 tatahu..adoyai..interview ini paling tragis..bace, bace, bace, >>awl2 masuk kilang dah kene sound..mane card??! xde card xleyh masuk! rase diri sgt kesian biler disound begitu..baru jer nak g tnyer kat receptionist tu..kene sound mcm tu plak..dgn muke baek, sy pon ckp..sy dtg utk interview..and die suh sy dan kwn sy g tmpt guard amik pass masuk..** guard sengal**awl2 xgtau..haish!..tp, tp, tp, kilang ini dikawal ketat..sbb sy tgk each car yg nak kua kene check bonet ape sume..and each person yg nak kua kene check ngan sensor and even handbeg pon die suh bukak nak tgk ape ade kat dlm...huuuuu....dan dan dan..sbb smpai awal..kami kene tggu tmpt cewek2 indon menunggu,,sbb dorang bru lepas training kat citu..and baru nak masuk keje kat sane on dat day...and ape yg meng-upset kn sy, interview tu lebeyh kurang 15 min cm tu jer,,ape je yg die tnyer,pasl fyp, kilang die buatt ape, QA engineer work discription, semiconductor ckt2..seb baek dah study sume2 tu cket...DAN! die ckp tatahu nak tnyer ape since sy xde experience..habes tu yg die pgl fresh graduates mcm sy dtg untk di interview ni for wuttt?? wut the fish btol la...trase spt diperkotak katik kan..huuuu...bace, bace, bace lg oke...utk perjlanan balek...taxi xlalu kat situ oke..so sy dgn si kawn td blur2 tatahu nak kemana arah nak jalan utk ke train..sbb td drop kat situ ngan taxi..and pk2 xkan la nak jalan ke lebuh raye yg sgt besar td..dan tnye2 org kat citu..dorang ckp kene cros jln besar...n jalan lah kami..smpai polis trafic terlaung2 pggl sbb tgk ade 2 org budak sdg blur2 tanpe tujuan di tgh kota..har har har,,n kete yg bengong2 hon kiterorg yg terkedek2 jalan..hahahar..dan mase berjalan kat citu kami meng aspect sume org kat citu jahat..hahaha..sbb environment kat kaw kilang ni very2 scary lah utk 2 adek manes mcm kami ni..keh keh keh...
bersmbung....nk rehat jap=P nnti kan #4 dan no #5!!

8.30.2009

Fake!

sungguh mudah berkata2..
sgt susah bila nak melaksana...
itulah lumrah manusia..ckp pndai..buat nya tak..huh!
damn hate dat kind of person!!
pretend to be sooo kind...
but in reality, die lah manusia paling teruk..
xsuke xsuke..
satu patah perkataan pon sy xnk dengar dari dia...
xsuke xsuke..
kamu tdk layak berkata2..
i know who u are.....
*hateeee**

8.27.2009

Rezeki masing2..

Syukur sgt2..saye melepasi saringan peringkat pertame dgn TNB..Alhamdulillah...and 9th of september will be the 2nd interview with TNB..doakan saye..dikala orang laen dah sibuk masuk ofis dan pegi site..dah 2-3 bulan kerje dan merase gaji hasil titik peluh sendiri..saye baru nak attend interview...ehmm...its ok..rezeki masing3..ikhtiar dan tawakkal aje lah..so, kedatangan saye ke KL kali ni membawa 3 hajat..interview dgn 3 company..KESM Industries Bhd., cyberview dan TNB.
doakan saye=)

8.21.2009

Hey now! Hey now! This is a dream for made up!

This is a story about my convocation okeh. Nah! there u are...

Currently, i am officially graduating in Electrical and Electronics Engineering on Majlis Graduasi Uniten yg ke -12. This occasion officially held about last week on 16th of august and took place in Seri Sarjana Hall, Uniten.

After 5 years struggled for the sake of a degree in this course, i would say it is one of my hardest parts of learning as 23 years i live in this ‘ting tong’ world... ONE of oke..Not most...=D. All the things need to be faced on my own as it comes to be my responsibility since i were move one step ahead into UNITEN. Alhamdulillah, 5 years goes on....Time were flies...And i MADE IT! Muahahaha....even my CGPA was not soo great either... heee...wutever it is i got my degree after all.....

thanx GOD, bring this opportunity for me to feel wut a wonderfull feelings when my parents were proud to have a daughter like me...

thanx ma and abi that have been inspires me a lot..Always encourage me and never mad at me if i am wrong and still by my side to give me motivation and cheer me as am a kid. Thanx ma..i love u wif all my heart...no one in this world can replaced you.....thank you for being most greatest ‘mom and father’ for me...And i really2 miss my late father..It would be more meaningfull if we can celebrate it together. Al-Fatihah for my late abah...

And special thanx to my sister and my bro in law as you cherish me more..with the born of my niece Tasnim...

Not to forget..my heart and soul MY that always be there for me...to share all the feelings..smile and tears..loves and hates....argue and comfort..it is all about us because we love and want to protect each other....and don’t u ever feel uncomfortable with me because i had my degree while you are not yet..but bear in mind, that we both know each other from nothing and now we have something to strive......

Anddddddd the need of my life, of course f.r.i.e.n.d.s that always being the shadow to live my life to the fullest....i am nobody without all of u...we faced everythings together without annoying anybody..i hope..hehehehehehe...=D


Lurve u all..plis lurve me too..(~.~)v



photoshoot @ putrajaya..**thanx to MY as a free-lense photgrapher on de day..**



wif kak ifa cenget..gonna mish our hepys moment!



wif my besterestest b..thanx for the lurve syg...


Beloved mom..kasih mu tiada ganti..thanx so much 4 ur inspiration...love u mom..



my lovely parents ever after...


its me, myself and i...=D!!


psssstttt..; sorry..the pix were randomly choose ..so..wut u see is wut u get...ngeheeee~~

8.11.2009

Revenge of stubborn...

Mudah saja bila kita mengungkap perkataan "MAAF" tp biler hati sudah pedih..bila hati sudah terase..meminta maaf itu terase seperti dipermain kan..maaf itu sudah terlwt...

Arini aku rase berdose sgt2..melukakan ati 2 org yg aku syg...and xleyh nk undur dah...aku salah..aku degil...aku susah nak terime pujukan...aku susah memaafkan...aku berdose....

Am i too stubborn??..ehmmm..i admit it..my fault..its all because of me..am sorry...

forgive me Mom..
forgive me mY...
now i deserved it....GOD, please forgive me...

terase diri sgt berdose......=(

8.05.2009

i owe u..


If he read my blog..then he will knew it..but if he didnt..means he have to read this entry..=) Cause, i want to dedicate this entry just for him..bby..thanx for all ur supports...u always encaurage me no matter wut...u give me strength..

U always there giving me all u've got...i lurve u deep in my heart.....just wanna say million thanx to u...cause be such a great hubby for me..and always keep me as ur first priority...and i want u to knoe that..being with u is such a precious moment in my life... and i really2 appriciate that...thanx honey...i owe u a lots..

and this is for u...This I promise u...

When the visions around you,
Bring tears to your eyes
And all that surround you,
Are secrets and lies
I'll be your strength,
I'll give you hope,
Keeping your faith when it's gone
The one u should call,
Was standing here all along..

And I will take
You in my arms
And hold you right where you belong
Till the day my life is through
This I promise you
This I promise you
I've loved you forever,
In lifetimes before
And I promise you never...

Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart (give you my heart)
This is a battle we've won
And with this vow,
Forever has now begun...

Just close your eyes (close your eyes)
Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Till the day my life is through
This I promise you..
This I promise you..

Over and over I fall (over and over I fall)
When I hear you call
Without you in my life baby
I just wouldn't be living at all...

And I will take (I will take you in my arms)
You in my arms
And hold you right where you belong (right where you belong)
Till the day my life is through
This I pr0mise you baby
Just close your eyes Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Every word I say is true
This I promise you
Every word I say is true
This I promise you
Ooh, I promise you...

Confusing...

i hate when i have to make the decision.... hate it! hate it so much...huwaaaaaaaaaa..help me...
proksi wawasan called to have second interview on me..i think it is just about to confirmed that i really2 interested with his company..my mom advice me not to work there..because she is too worried about me..where am going to stay..with whom am going to get along...and wut is freaking me out rite now..she dont trust the company..because the company is new..and called me to have for the second interview..quite weird to hear that...huuuu....but wut am feeling rite now..am such eager to work!!...some of my frens, already work lorh..and i want too..i dont want to be a jobless much more longer lorh...huuuuuuu....i want to get my own money..my own salaries..i want to shoppp...shopping!!!..and i want all that... i just want to build new phase in my life..can u give me a chance mom?...huuuuuuu...

7.27.2009

addicted!

Wah3..am addicted now..semenjak oficially jobless yg berjaye ni..ai ade hobby baru...ketagihan buat bende baru yg ai baru blajar..ekekeeke...it is TRIFFLE..tatau betol ke x eja..agaga..ia adelah sebuah cerite ttg PUDING oke...baru jo blajar..tpai da modified terus..blagak pandai..haha..bia ah..budget ai sendiri..muahahaha..
Mule2 buat..swiss roll berenang3 dipermukaan jelly...agaga...da susun cantek2 kat bwh pon still terapung3 naek...haishh..dah la on dat day..ari bahagia ai..adoyai..sib baek dpt cover ngan toping kat atas..hehe...dihiasi plak ngan kiwi and peach..PERFECTOO!! dari segi phisicallynyer...hahaha..tp rasenyer masih utuh sedap yo...jangan mare...hehehe..cume lapisan die jer yg terumbang ambing cket..hak3....

triffle in progress...


tarraaaa~!

7.17.2009

Cik GG Bongsuuuuu

Holla kawan2...long tyme no see..arini terbuke pintu ati nak menulis...sejak berbulan2 yg lalu byk hal yg terjadi..mood pon kureng utk menaip n byk keje len nak kene spend..huhu...
since tajuk die ialah cik gg bongsu..actually arini ai mengalami kesakitan yg amat! dek kerana berlakunyer penambahan ahli baru koata gigi ai...hak3...cik gigi bongsu baru nak tumboh..gusi ai yg sebelah kanan membengkak mengakibatkan kesukaran utk mkn dan berckp...coz kalu ai mkn o berckp mesti la gigi atas n gigi bwh bertemu.so, kerane gusi ai yg lebih tggi dari gigi skrg ni mengakibat kan kesakitan yg luar biase saketnyer....huhuhu................mcm ni rupenyer saket nak tumboh gg..ehmmm..
oleyh kerane xnak layan saket sgt, ai pon mengadap lappy n berchatting wif my gegurls..one of my gegurls suggest mkn pain killer wane kuning yg besar.. yg usually ai telan biler berdepan ngan cik periode pain which is SENGGUGUT...and it works!!! hahahaa.... bengkak dah surut...and i can eat, eat, eat and non stop talking..muahahaha..nikmat nyer baru kurasekan...as simple as that...lyke on the past entry..
"biler diberi rase saket, baru terase nikmat chat"

5.29.2009

.Busan.

hye kwn2..
sudah lame xmenaip...tetibe arini rase nak menaip plak... maklum la..skrg kan da jadik wanita berkerjaye..muahaha..xde mase nak berceloteh kat blog..bace blog jer ade mase..=P..now baru ai tahu mcm mane kehidupan org bekerje..penat upenyer...ouch! walaupun ai skrg just prcticle or internship..tp dah mcm keje ok. 1st week keje walaupon just sit kat opis smpai kol 5, opis yg ber air-cond tanpe membuat ape2..hanye skdr menyusun file dan just exposed to administration task.. tp penat ooooo...kol 9 mlm ai da tdo...tatahu la penat kan ape..tp serius xlarat sgt...
ehmm...2nd till 5th week bertukar ke tempat keje yg xde air cond..dgn suasane keje yg agak laen..dikelilingi pakcik2 yg umor 45 tahun keatas...kalo ade yg mude pon, sekelompok yg amat kecik jer...ditugaskan kat bahagian distribution..lebeyh didedahkan dgn keje2 lua..keje2 kat site..walaupon bukan ai yg buat..just tgk and try to understand how it works..tp terpacak di tgh panas..n naek kenderaan yg memeningkan kepale ku iaitu lori2 'roller coster'...memang sungguh adventure latihan industri ku ini..hari2 ai menghirup udara asap2 rokok yg dihasilkan oleyh pakcik2 yg mmg hobi die hisap rokok...xkurang jugak asap2 kerete dijalan raye..kdg2 nk jugak aku bg ceramah bahaye merokok..hehehe...sbb rase mcm nak mati n tak tahan sgt dah...boleyh kate 9 jam kat tempat keje, mmg dipenuhi asap rokok..ouch!! mati cepat la ai kalo mcm ni...
then, ai ditempat kan balek kat tempat yg berecond tu for a week..to learn some sort of project n planning works..i got lots of experience till here,,, getting along wif a big2 family........
next week, am going 2 distribution works balek..huuu..my kulit also dah jadik semacam tone laen...huhu..ouh mama...i want my 'fair n lovely skin' back..kekeke=P

5.12.2009

xde tajok

.rindu.letih.megantuk.malas.penat.sengal.

5.05.2009

Award dari Datin Sari dan Datin Dapuka

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

saye telah mendapat award ini due serentak...pertamae dari seorang yg bergelar Datin Sari Anis Marzuki dan seorang lagi bergelar Datin Dapuka Muniey..kedue2 nyer telah byk menyumbang dalam industri blog kiter pada hari ini..dikala Malaysia sedang mengalami masalah ekonomi global....terima kasih diucapkan kepada kedue2 nyer kerana menganugerahkan saya award ini....(^.~)v

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)

  • budak ini suke ketawa terbahak2
  • budak ini sensitip tetapi xemo....style xmo ngaku
  • budak ini sedang mencari kerje....kais pagi, makan luse...har har
  • budak ini suke webcame dgn MY
  • budak ini suke menyanyi walaupon suare kurang enak
  • budak ini suke bace blog org....
  • budak ini sendawe sangat kuat...burlps!!
  • budak ini suke menyakat worang...ampun pak
  • budak ini xleyh idup tanpa internet
  • dan budak ini juger sedang menunggu kepulangan yg dinanti.....=)

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan

anda telah di tag

sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda =)

4.30.2009

Abang Kacak...

Tersebut lah kisah...seorang yg kacak bergelar engineer....tapi betol kah die kacak?? cube kalau die bukan engineer..tetapi sekadar kelindan lori yg mengangkat kabel2 elektrik di tepi jalan..mungkinkah kami menggelarkannyer 'abg kacak'??
Pasti lah tdk...har har har...TETAPI oleh kerana kerjenye...pemakaian nye...personalitinyer...kami nampak die kacak...padahal die same sajer dgn yg laennyer..dan masih tdk dpt menandingi ke-kacak-kan 'Aaron Aziz'.....
Dari kerana mata...maka...sumenyer boleyh diuraikan...dari satu pandangan..sume boleyh ditafsirkan...
Wahai abang kacak...kamu xlah kacak sgt...tetapi kerana kamu adalah seorg jurutera..maka kami melihat kamu seperti yg agak kacak..har har har..=P
p/s: jgn marah yer abang jurutera

4.27.2009

Kepuasan


Kids such lyke kids..

Kids lyke to Lurve...

Lurve to be Lurve by Kids....


4.25.2009

Hidup apakah ini??

Hidup apakah ini?
Bila kau mencari
Dia lari
Bila kau berhenti
Dia berlari......
Mimpi apakah ini?
Bila kau bersuara
Dia kaku
Bila kau berkata
Dia membisu
Bila kau membatu
Dia bersuara......
Makna apakah ini?
Bila kau menyepi
Dia pergi
Bila kau gembira
Dia mencaci
Bila kau bersedih
Dia membenci
Dan bila kau keluar mencari sesuatu
Baru dia pergi mencari mu.....

4.24.2009

ApRiL...

Terlalu byk perkare yg berlaku dlm bulan APRIL ni...
sampai kan xsempat nak meng update blog...
life is too busy....huhu...
awal april yg lalu..
sy menempuhi detik2 akhir menjawab kertas peperiksaan akhir tahun yg terakhir di uniten..ceh..byk nye pekataan akhir..
selepas abis peperiksaan..
sy perlu menyiapkan project subject..
kemudian sy menghadapi pembentangan untuk projek akhir tahun sy pula..
ouwh..sunggoh xsangke..
sumenyer sudah berlalu..
Tuhan sja yg tahu betape peritnye ketike itu..
segale tekanan menekan2 otakku..xsanggup nak ingat..huuu..tragis sekali...
selepas selasai pembentangan project akhir tahun..
sy pulang ke kempong halaman utk menjalan kan latihan industri sy di sni..
sungguh memenatkan..
namun kehadiran kwn2 mampu menceriekan sy yg penat ini..
mggu pertame LI sgt busan..
dlm pd mase itu sy perlu bertungkus lumus menyiapkan thesis final year project sy..otak sy tyme tu xtahu mcm mane..kelam kabut giler...
dgn nak cari tmpat utk hardbound thesis kat cni lg..
wahai Kota Bharu tanah tumpah darah manis ku.....huhu....
selesai thesis..idup sy nyaman sekali...
Har Har Har...
walaupon dirasekan thesis sy byk yg xckup sifat...
haishh..
Ahhhh..biarkan sumenyer berlalu....
baru nak berehat...result final exam pon sampai..
wahai uniten..nape kamu sepantas kilat...kehadiran result sedikit sbyk menggugat keimanan ku..
result ai spt yg aku jangke..
kau men spoil kan segalenyer...
punah sudah impianku...
nasib baek yg laen jadik back up..huuu..
alhamdulillah....
tggl 20 hb, sy meng add latihan industri sy dlm jadual spesel sem..oleyh kerane sy ter miss utk men register pd awl dlu...
nasib baek...kalau x..xdapat lah nak grad xtahun ni..slesai sudah masalah itu...
TETAPI!!
tanggal 23 hb..termaktub dlm jadual uniten bahawe student uniten bleyh meng apply to graduate melalui online...
namun?? sy xboleyh apply...kerana?
sbbnyer sy ter add subject utk sem dpn...pdahal sy da ambek subject tu sem lepas...haishh..
apelah malang benau nasib ku...
camano nak apply to graduate nih??!!

4.07.2009

managing ur stress...

huuu..today is my presentation 4 artificial intelligence project..seems our coding is not gud enuf to get the required output..we have to do this coding again, back from A to Z..how come..='( Dr.tiong telling and showing us the method how to built the equation and suggest us to use Neural Network tools in Matlab to obtain the w value...and then, by using the sigmoid equations..it will be easy to us to get the value...seems like it is very easy when u goes to teach us..but it is quite hard to implemet and execute it actually...huwaaa...i feel so tired..for every single things dat we have done before..but it is actually gain nothing..we have to do it again,,the same question..the same input and the same output...i have lots of works dat waiting fer me. i need to settle its down asap..how i suppose to do...by sunday i HAVE to be in KB..to start my internship..at the same tyme, i have to complete my thesis before this friday..coz i dont want to come here again nexweek from KB.. juz bcoz to submit the thesis....its completely wasting my time and my duit!...at the same tyme, i have to do the slide for my final year project presentation on this thursday morning..i have to be prepared for all those kind of things...and do all the analysis for the result that i had..i am too pening...mamaaaaaaaaa....help me... i wish u are here..to calm me down...

4.03.2009

Mau mau mau...


Mau ini......

Mencabar kesabarankuuu!!!

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh....bongok cam hape...aku tatau nak wat project AI ni..camaneeeee....saket atiiii...OMG!! i dont knoe how to derive the equation from the given input...dah byk kali try laen2 gate..AND, OR, EX-OR, EX-NOR, NAND, NOR....tp still xdpt jugakkk....there's only 4 bit input...X1,X2,X3,X4 equal to Y..but how..??? i think tis question juz a simple tricky question...but i dont knoe how......how come lah... **sengallll..huhhhh
batu belahh, batu bertangkop..
mknlah aku, telanlah aku..
aku tatau nak derive boolean equation nihhh...

4.02.2009

t.a.m.a.t

Selesai sudah segalanya.....hampir 5 tahun bertapa disini..arini adelah ari terakhir buatku mengeluh utk menjawab soalan peperiksaan akhir di dewan..tiade lagi hari laen..melaenkan aku ingin smbung lagi disini..berakhirnya peperiksaan akhir tahun ku di sini... dengan subject artificial intelligence..nampaknye, subject ini semacam bakal men 'spoil' kan result ku..haishhh..kenape mesti paper ini yg menjadi paper last ku di uniten..kamu hanyer meninggalkan kenangan pahit utk ku..huwaaaaa....walau ape pon yg berlaku...hati ini tetap happy dan sedikit sebanyak timbul perasaan teruje..kerana segalanya selesai sudehhhhh...wuuuwwww~~ bak kate org putih..
let bygone be bygone...
Tinggalkan nostalgia semalam dengan 1001 harapan..wah2.. mahu tdk mahu..uniten 'pusaka tersayang' ini bakal ditinggalkan tdk lame lg....hanya tinggal beberapa perkara lg yg perlu dibereskan...iaitu pembentangan project tahun akhir, thesis dan latihan industri...terkenang balik mase mule2 register disini..pd mase itu aku dlm program foundation..iaitu satu tahun asas utk melayakkan diriku melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah..aku sepertinye rusa masuk kampung..terkebil2 kesane kemari..tatau haluan mane aku disini..biler masuk tahun pertama utk program ijazah..aku menjadi lebih berani..mengorak langkah utk melakukan tugasku sbg student disini..kalau dahulu aku hanya mengikut kata..tp skrg, aku pula yg berkata2..letih jugak kalau hanye mengikut...bagus jugak kalau ade pengikut..ehmmm..setiap pengalaman aku disini sedikit sbyk telah mematang kan diriku..membuatkan aku lebih tahu..ape yg perlu di kejar dlm kehidupan ini.....kehadiran kawan2 menceriakan diriku yg mmg sedia ade ceria ni..tanpa kawan2..siapalah aku..tugasan2 berkumpulan yg ditugaskan oleyh para pensyarah membuatkan aku lebih tahu..aku sebenarnya xminat tugasan berkumpulan..huewhuew..susah la nak wat ngan org2 ni..kalo da kenal xape..kalo xkenal..amik mase plak nak kenal..haishhh...ape pon yg berlaku..ade hikmahnye..yg penting, selama aku blajar disini sebanyak mungkin telah mencipta memori indah dlm kehidupan akhir remajaku dan permulaan alam dewasaku..sedar x sedar..mungkin kah aku akan melangkah kealam baru..dimana tiada lagi pengawasan dr ibubapaku..tiada lagi duit loan yg menjadi penantianku yg diperolehi setiap semester hasil tajaan yayasan tenaga nasional..tdk mungkin lg aku mempunyai mase utk melayan kwn2 ku utk karaoke pada bile2 mase yg disukai..tiade lagi kehidupan 'berasrama' yg aku diami..tiade lagi istilah makan kat upten? sumenyer bakal berubah..dan mase telah merubah segalanye.....
kalau waktu kecil2 dahulu..org selalu tnyer..biler besar nk jadi aper?? tp kalo dah besar begini..org tnyer..nnti nak keje kat mane?? susahnyer nak jwb..boley ke aku keje..mcm mane nak keje...nnti kene wat ape..hadoyai..xnk keje boleyh..?? i want to be forever young...can i ?? should i ??(^.~!)v

3.31.2009

tagged by muniey..

actually da lame nak wat mende ni..tp oleyh kerane kesuntukan mase...terpakse delay dlu..n oleyh kerane arini lebeyh mase..hak3..baru lepas 2 paper..and 1 more paper tu 'fight'!! rilex bentar ya..~~
n this survey is actually been tagged by muniey..die ckp W.A.J.I.B kpada sapa2 yg singgah...
sooo...
watchout!!!
Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.
  • 1.He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

**any muvies from astro channel..

  • 2.You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?

**mcm2..sume jenis sayur..ulam petam pon die suke..haishh..such an ulam boy..=P

  • 3. What’s one food he doesn’t like?

**gapodio heh..make blako budak tu..

  • 4. You go out to eat and have a drink. What does he order?

**tea o limau suam..

  • 5. Where did he go to high school?

**maktab pengajian islam KB and Teknik Mas

  • 6. What size shoes does he wear?

** not sure..8 mayb?

  • 7. If he was to collect anything, what would it be?

**electronics gadget..such as psp,mp3,camera..bla..bla

  • 8. What is his favorite type of sandwich?

**roti bakar sapu planta n kaya..=)

  • 9. What would this person eat every day if he could?

**mcm2..budak ini suke makan..

  • 10. What is his favorite cereal?

**choco crunch kot?

  • 11. What would he never wear?

**apa ya?? he never wear it, n i never knoe lah~

  • 12. What is his favorite sports team?

**MU

  • 13. Who did he vote for?

**vote fer me of course..hihihi

  • 14. Who is his best friend?

**too many..in school, in uni, at home..many many...n one of them of course ME!! hahaha

  • 15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?

**make he waiting......

  • 16. What is his heritage?

**melayu jati..kel vs jawa..

  • 17. What is his favourite colour?

**merah + itam + putih

  • 18. What is his habit?

**drive laju3 n nyanyi pah ceros..

  • 19. What is he proud of?

**proud when he makes me feel BAHAGIA=)

  • 20. Lastly, do you think he will read this?

**no..i think laaa....

nak tag:

sape yg nak di tag..hak3

3.29.2009

salah_faham

salah faham itu sgtlah bahaye..
boleyh mengundang macam2 tanggapan dikalangan org..
kalo salah paham itu menimbulkan kebaikan xpe..
mmg sgt dialu2 alukan..
tp kalo salah paham itu menimbulkan fitnah or salah sangke yg tdk benar?
macam mane??...
smpai melukakan hati seseorg...??
bahayer nih..
bahaye!!
OMG!!~

3.27.2009

fingertips across my skin...

wish i can be there rite now..

spending tyme wif MY..
sharing every single things wif MY..
planning 4 anythings wif MY..
laughing because of MY..
crying because of MY..
hey you!!?
...i mis to hold ur hand lorh...

3.25.2009

Plan ur study and Plan for Future..

Dikale ini, daku sedang study ESH..namun yg demikian, teringin pule utk berkate2 dgn menaip naip keyboard lappy ku ini..layankan saja perasaan ini..Ermmm...controlling hazard through safe work practice termaktub satu point penting iaitu "plan your work, and plan for safety"...iaitu merancang perkerjaan yg ingin dilakukan sekaligus merancang utk keselamatan...oleyh itu, hendak lah anda2 dan kiter2 semue merancang study anda, merancang kerje anda,merancang rutin anda, merancang wang anda, dan merancang segale2nyer utk anda...demi mase depan anda...renung2kan, selamat beramal...(0.~)v
plan yours..... plan for your future
plan mine..... plan for my future

3.23.2009

Sabarlah..

Duhai hatiku..sabarlah utk sejenak waktu..semua ini pasti akan berlalu..meninggalkan kenangan yg terindah dlm hidupku..memori tercipta pasti akan mencipta secebis bahagia..sabar itu separuh daripada iman..hanya DIA yg tahu betapa tertekannye aku skrg...sabar wahai otakku syg...huhuhuhu

27 march- electrical safety and hazards
31 march-power electronics
2 april- artificial intelligence
************
6-10 april- oral presentation
12 april- internship
17 april- final hard bound thesis due
caiyok! caiyok! final year project + final exam...
doakan kejayaanku..
kepada kwn2 yg 'sebumbung' dgnku...GUDLUX korang!!
muge2 kiter sume success and dpt grad same2...(~.*)v

3.18.2009

Cheer me Up?!~


(^_^)
(~_~)



(*_*)


~~flowers colours my my life~~







3.17.2009

am not sure...

green light or red light?
am not sure..
soon or very soon??
am not so sure..
lurve or not?
am not sure..
true or false?
am not too sure..
bless or not??
am not sure too..
why u leave meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!?????
i mis you...
(~.~!)

3.15.2009

No pain No gain..

Beberape hari yg lepas..aku sempat menimba pengalaman bermaen futsal..hihihi..sepak bola pon xpernah, tetibe masuk LIGA..kekekek..
Pd hari kejadian, kami semua da berpakat nak pakai baju wane merah..org kata merah itu berani..=) betol ke??...kakaka...1st game maen, mmg sgt hebat..all out..sbb lwan kami tu geng2 RA uniten yg pon xpenah maen jugak..so, kami mengganas..ekekke...namun, malang sekali...aku terkene sepakan sebijik bola diperut ku..dusyummm..senak semacam jer...ingtkan aku yg plg malang, tp kwnku lg malang rupenyer, ibu jari kiri die mcm terseliuh..naek biru kuku..ehmmm kesiann..tu la..bak kate omputih..NO PAIN, NO GAIN..hehe..
2nd game plak, lawan ngan pasukan baju oren..ekekeke..mmg hebat abes la dorg..siap ade strategy...mark player! mark player!...dah tu, tendang bola mmg sgt power lah..wuwww..kagum ku melihatnyer...then, kalah la kami..isk3....dan ade 2 peristiwe lucu disini, dimana kasut kwn ku melambung same tggi ngan bola...rupe2nyer kasut yg die pakai tu longgar..sepak bola, ngan kasut2 skali melambung..ekekeke...smpai kan kwn aku yg jadik golie tu dok mengekek2 gelak tggl bola ntah mane2....kakakakka..kisah lucu kedue plak, biler pihak lwn diberi penalty..si goal keaper ni lari xnk jage goal...kakakak...sbb takot bola 'power' dr pihak lwn terkene die...apedaaaa...sume org gelak tgk team kami..tah papela..but finally, die dpt tangkap jugap bola tu..semue org bersorakkk..hureeyyyyyyyy!
3rd game plak, lwn ngn junior berbaju itam...wahhhh..nmpknyer kami semua sudah pancet...ekekkee..maen mcm mengigau jer..nk sepak bola kedepan, tp bola pegi kebelakang..haishhhhhhhhhhhh...
itu lah team kami..lucu tp menawan..hak3(~.^)

3.14.2009

Life is sooo Hardddd.....

life is so hard....? yes!!

Yesterday nyte..8.30pm i think..my lappink 'refused' to turn on..it state 'GRUB error'....cuak yg amat..i think the reason is because of the xandrous dat was juz install in my lappy de days b4..topek said, the xandrous will 'konker' all the free space in my lappink..at first, i do refused to install the xandrous..but topek lah..suh jugak..then i follow him to click express installation....then, c........habis die konker..nk buat nyer cerite, on dat tyme my external hardisk was connected to my lappink..so, during the installation progress, the xandrous suddently was installed in my external hardisk..haaidooooyaii...wut a bad day...i don knoe anything happend..but now, i really knoe..hehe..
Never connect ur external hardisk when u want to install any operating system oke?!!
if not, u lappy will die..huahua... wut i mean is...xkan evry tyme nak on lappy nak kene connct ngn ex hardisk kot...back to the story, tomorrow is actually the dateline to submit draft thesis and logbook for my Final year project....andddddddd i havent write anything in my logbook since the FYP2 duration..wut i was thinking is, i will die..will die..10% for logbook...may become 1% kot...and mesti sir kutok2 nnti..why u sorg jer canot make it?? others can?! OMG! i cant imagine..sir suhaimi is little bit strict i think.. eventho die bukannyer check aritu jugakk..but he is panctual! strict in certain things mayb..and funny alots...hehehe...on dat tyme, on the spot teringat kat topek.. thanx god, cause introduce me to topek yg bravo..only him can solve my prob...then i try to called him..luckyly he was in the lab! he ask me to go to the coit lab. then, he will format the partition dat buat kacau itu..the clock showed 9 pm..then, i go to the lab with my fren ada by ride her lagenda motors..heehee...after for a while, insert dell cd..try n try..xandrous cd..n luckyly u buntu cd can make me to move 4ward into my lappink file. so dat, i can save for my back up if anythings goes wrong with my lappink...click here, click there...but! the UNITEN's folder doesnt appear..why??! dat folder contains evrythings for my study..my notes, my assignment till to my final year project data and thesis..wohooo..why i canot find it...cuak dah kat ctu...but after hardly try n dlete n reformat some sort of partition dat no longer need and buat kacau to my lappink..i finally can turn on my lappink ku syg...thanx GOD...and the UNITEN folder is still at the destop..n everthing is there...no worry of dat..hehehe...hepi2..clock showed 11.30pm..my eyes start tu act lyke "batu belah batu bertangkup, nak bukak, tp nak tertutupp"..oh my...topek suh treat him roti cnai at mamak sbg membalas jasenyer..but i cnt make it, it juz not because i dont want to treat him..but i truly canot..i have to complete my work..am sory topek..thanx to you...i promise, i will treat you best ever roti cnai cheese at library cafe..=)...after go home, i was thinking...n keep thinking...n i start to be emosional...n cry a lots because there is something happend which i canot state here..frustrating...n make me think n understand..do not expect all people around us are willing and pleasure to help us when we are in problem circumstance...eventho she/he is ur bestfren..hmmmm....

3.03.2009

Hot-Hot ShiP

Di sane blog, dcni blog..disana ttg kaseh kpd kwn, dcni ttg cinta pd rakan..sunggoh tdk syiok kalo hanya membace shj, aku pon mahu meluahkanya juger..hi hi hi..


LALU KUCIPTAKAN INI UNTOK KAMOO SEKALIAN................


ANAK ITEK BERMAIN PAYA,
DENGAR YA??
WHANAKNANSNDLANKJSNAKNBSKANLANAL


(^____^)

Dunia kini kian diselimuti panas
Bila mentari memancarkan cahaya
Kami bertemu di Teknik Mas
Berikrar bersahabat sampai bila-bila
(^______~)
Segala berlaku ada hikmah disebaliknya
Namun Kehangatan itu tidak dapat dibatasi
Walaupon pernah terpisah seketika
Namun yang pasti sentiasa mengingati
(*_________*)
Panas itu tak akan kemana-mana
Kerna DIA yg menciptakanNYA
Bila ditemukan kembali untuk bersama
Terasa indah sekali hidup kita
v(0_________0)v
OH! SAHABAT....AKU SENANG BANGAT SAMA KAMOOOO...






3.01.2009

KL vs KEL

jumaat,sabtu, ahad..aku kua..matilah aku...keje langsung xwat agi..i will die.....huk3

Fri>>katil uniten+Taman Warisan+KTV alamanda
demam tp diberi suntikan kesihatan oleh my GeGURLs dgn 'suntikan beracun karoake 'plus 'suntikan roti john kedai eleven'..kakaka..suare ku yg sengau kerane mukus bertukar menjadi merdu spt hetikus endang..kakakak
Sat>>TTDI S.alam
photoshoot with the darlings..qlima,nelly,remy,chun n anas..
Sun>>UPM-Padang+Alamanda
jalan2 cun-ci man-te..smpat in-gat ban-ju men-ros sen-lai! ehehe

ban-tu ben-lah, ban-tu bertangkup, man-kanlah aku,ten-lan lah aku..aku xjun-rus aku xban-gus..kijo skon-loh xsin-yap lan-gi...waaaaa...

bleyh plak aku dok sengih2 dpn camera maringgg!!!
  1. futsal match 06/03
  2. presentation safety n hazard 10/03
  3. report safety n hazard 10/03
  4. logbook 13/03
  5. thesis 13/03
  6. power electronis project report 11/03

p/s: jutaan terima kaseh diucapkan kepada qlima n nelly of course..anda paham maksud itu..=)

2.27.2009

Nikmat KurniaanNya

Dlm Quran ada mengatakan..diujinya dgn kesakitan bg menghapuskan dosa2 kecil..

Alhamdulillah..nmpaknyer dosa2 kecilku akan dihapuskan..=D...



Bila dah saket ni, mcm2 hal timbul..kurang bertenaga lah, kurang slere makn lah, sakit kpale lah, mcm2 lah..huuu..n yg plg penting..emo smcm jer..huuu..rindu kat org2 yg disyg.....ehmmmm..

dan semue ni membantutkan prestasi kerje2 harian..sume nyer dibuat ala kadar..dan alasannyer..am ill..i need rest....



bila di saat begini, bru tersedar...nikmatnya kesihatan yg 4JJI kurniakan...

Bila diberi rase sakit..baru terkenang kan nikmat sihat...

dan biler terjadinyer begini, make me realize...xelok asyik tgguh2kan kerje..nnti da tngguh2..kene plak mase tu ditimpa musibah sakit or demam..lagi lah kelam kabut nak melaksanekannyer..



Today 4 example..facing test 2 power e..last minutes stdy n ill..rase mcm nak tdo jer..make me sooo kelam kabut n study cincai2 jer..hadoyai..tatau jawab ape td..hopefully jwpn tu betol....God Bless Me....aminnnn~~





2.23.2009

HeArt Beat!

There is nothing either Good or Bad, but thinking makes it so.



kenapa?
mengapa?
bagaimana?
huwaaaa...
hati ini tek keruan dek kerana sesuatu yg menganggu fikiran..
jantung ku berdegup kencang dek kerana risau kan sesuatu yg akan dtg..
OMG!!~~

a bundles of work need to do..and the date line is juz around de corner..
n am still here blogging my blog..
so wut?? haha..
scary dgn diri sendiri..how come lah u ni..huk3
lets have a list wut u hav 2 do?:
  • study for power elctronics TEST 2 dis friday!!

  • thesis

  • final year project

  • safety & hazard group project

  • power electronic's lab group project

  • presentation safety & hazard

  • artificial intelligence(coming soon i think....huhu)

they keep bothers my mind coz...

i havent do anything!!!

xcpt my final year project dat grows so lembap....

mengalahkan siput tua..huhu
dan sungguh malang sekali pabila sakit MALAS menguasai diri....

plus skit resdung ku yg menjadi2..

welcome to da club lah..katil..kau lah teman karibku buat mase kini..
(-.-)!

bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling bling blin



R.I.N.D.U

rindu ini xmampu ku tanggung lagi..

bersabarlah wahai hati..

xkemane rindu mu ini..

melainkan sabar yg menjadi teman sejati..

2.22.2009

cintai daku..

[1:49:20 AM Edited 1:49:25 AM] B sHayanG: cinte nadiani smpai biler2...cinte yusoff smpai hujung nyawa...

angan-angan, impian, dan kenyataan...

Bermula dgn memasang angan2..
Bertukar menjadi satu impian utk menggapai sesuatu..
Seterusnyer diharapkan utk menjadi kenyataan..
dan bukan hanya tggl kenangan atau nostalgia yg menyedihkan...
namun yg pasti, semua yg berlaku ade hikmah nya..
bukan menjadi penghalang yg mengganggu gugat kehidupan kiter..
ttpi menjadi pembakar smngat utk kiter trus mara..
menempuhi kehidupan yg mendatg..
dgn menjadikan nya sbg teladalan dan sempadan...
dan terus memburu impian...

2.14.2009

Ada sesuatu

Hidup ini ibarat layang layang....
kerne kita yg tentukan berapa tggi kah ia..sejauh manekah die mampu terbang....berapa lama kah die boleyh terbang..dan angin itulah cabaran2 yg dtg dan perlu ditempuhi dgn tenang...agar layang2 sentiase 'cantek' di awan...
Hidup ini ibarat roda...
kadang2 berada di atas..kdg2 berada di bwh..begitulah kehidupan..setiap sesuatu yg berlaku..pasti ada hikmah, ada pro dan kontra nyer..
mcm2 boley diibarat kan bila bicara ttg hidup..ehmmm...
hidup ini berlandaskan hukum karma??
btol ke...
rasenyer mcm yer..
dgn teganya arini kita khianati seseorg, mana tahu..esok2 kita pula dikhianati...
setiap perlakuan, pasti ada pulangannya..
buat baik,dibalas baik..
buat jahat, dibalas jahat..
atiku xkeruan..sesuatu mengganggu pkiran..
apekah itu benar..atau akukah yg terlalu berpikiran sempit atau akukah salah seorg yg mengamalkan amalan 'negative thinking'...
tenangkan ati..lapangkan dada..
mungkinkah??
atau tdk mungkin??
aku keliru..
perasaan ingin tahu ku ini semakin bergelora..

1.21.2009

hips dont lie

hye there..hye here..hye hye bye bye..

heee..
ape aku merepek nih..bialah..
ini blog aku..weee~~
ehmm..
esok balek kampong oke..

bicare mengenai balek kmpong..
sudah tentu sume org teruje kan??
ade kampong yg dkt, ade kampong yg jauh..
ade kampong yg mmg kampong n ade jugak kampong yg xmcm kampong, bandar xctly tp tetap di pggl kampong pabila kamu sume berade luar dr tmpat tggl asal kamu.......

well..perjalanan utk balik ke kampong ku adelah 8 jam la ..average nek bus..
so, bleyh jadi leper la punggung kamu..hahaha...
namun begitu..ia sbnrnyer satu perjalanan yg sukar utk di describe kan..
...teruje utk smpai ke destinasi..dan pasti nyer aku akan terlelap dan asyik dibuai mimpi dlm bus yg dingin lg cool..hihi...kdg2 smpai termimpi2 da smpai..pdahal xsmpai agi..ahaha..

biler da smpai??
pasti lah ku menanti jemputan ma n abi ku..........rindu kamu.....

2 3 ari pertame..
pasti aku akan dibawa berjalan2 di tempat ku sendiri..hehe..mcm da bertahun xbalek la plak..pdhal pntang cuti aku balik..biaselah kan..anak kesayangan..kih kih kih.. n tyme ni tyme utk ngengade..nk itu nak ini..semua dipenuhi..hihi
seronak2!

n paling beshhhhh..aku nk mkn nasik berlauk lauk ayam kampong kat bukit tandak..weeee~~

3 ari dan seterusnyer..pasti lah aku boring xtentu pasal..ahahaha..
kerana??
kerana xde org kat uma menemani ku...ma bz keje..abi bz usiness..aku??
aku dan dunie ku....ehmmmm.... n he's not here..rrindu...skype is the best way..=)

ehmmm..but..satu misi penting utk dilakukan pd waktu cuti ini ialah....
cari dress yg sesuai utk Gradnyte...hihihi...xde baju, CANCEL!
hahaha...