5.29.2009

.Busan.

hye kwn2..
sudah lame xmenaip...tetibe arini rase nak menaip plak... maklum la..skrg kan da jadik wanita berkerjaye..muahaha..xde mase nak berceloteh kat blog..bace blog jer ade mase..=P..now baru ai tahu mcm mane kehidupan org bekerje..penat upenyer...ouch! walaupun ai skrg just prcticle or internship..tp dah mcm keje ok. 1st week keje walaupon just sit kat opis smpai kol 5, opis yg ber air-cond tanpe membuat ape2..hanye skdr menyusun file dan just exposed to administration task.. tp penat ooooo...kol 9 mlm ai da tdo...tatahu la penat kan ape..tp serius xlarat sgt...
ehmm...2nd till 5th week bertukar ke tempat keje yg xde air cond..dgn suasane keje yg agak laen..dikelilingi pakcik2 yg umor 45 tahun keatas...kalo ade yg mude pon, sekelompok yg amat kecik jer...ditugaskan kat bahagian distribution..lebeyh didedahkan dgn keje2 lua..keje2 kat site..walaupon bukan ai yg buat..just tgk and try to understand how it works..tp terpacak di tgh panas..n naek kenderaan yg memeningkan kepale ku iaitu lori2 'roller coster'...memang sungguh adventure latihan industri ku ini..hari2 ai menghirup udara asap2 rokok yg dihasilkan oleyh pakcik2 yg mmg hobi die hisap rokok...xkurang jugak asap2 kerete dijalan raye..kdg2 nk jugak aku bg ceramah bahaye merokok..hehehe...sbb rase mcm nak mati n tak tahan sgt dah...boleyh kate 9 jam kat tempat keje, mmg dipenuhi asap rokok..ouch!! mati cepat la ai kalo mcm ni...
then, ai ditempat kan balek kat tempat yg berecond tu for a week..to learn some sort of project n planning works..i got lots of experience till here,,, getting along wif a big2 family........
next week, am going 2 distribution works balek..huuu..my kulit also dah jadik semacam tone laen...huhu..ouh mama...i want my 'fair n lovely skin' back..kekeke=P

5.12.2009

xde tajok

.rindu.letih.megantuk.malas.penat.sengal.

5.05.2009

Award dari Datin Sari dan Datin Dapuka

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

saye telah mendapat award ini due serentak...pertamae dari seorang yg bergelar Datin Sari Anis Marzuki dan seorang lagi bergelar Datin Dapuka Muniey..kedue2 nyer telah byk menyumbang dalam industri blog kiter pada hari ini..dikala Malaysia sedang mengalami masalah ekonomi global....terima kasih diucapkan kepada kedue2 nyer kerana menganugerahkan saya award ini....(^.~)v

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)

  • budak ini suke ketawa terbahak2
  • budak ini sensitip tetapi xemo....style xmo ngaku
  • budak ini sedang mencari kerje....kais pagi, makan luse...har har
  • budak ini suke webcame dgn MY
  • budak ini suke menyanyi walaupon suare kurang enak
  • budak ini suke bace blog org....
  • budak ini sendawe sangat kuat...burlps!!
  • budak ini suke menyakat worang...ampun pak
  • budak ini xleyh idup tanpa internet
  • dan budak ini juger sedang menunggu kepulangan yg dinanti.....=)

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan

anda telah di tag

sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda =)