8.31.2014

2014 ya all

Salam.
Dah hampir 3 tahun lebih tdk menulis..kini dah punyai 2 org cahaya mata..cepatnya masa berlalu..dirasakan bru semlm mengikat tali perkahwinan..huhu...tup tup tup..dah keluar 2 org anak.

Bumi berputar terlalu cepat..

5.04.2012

Long time no see

Wow...its been a year plus xupdate belog...time flies toO fast..im oready a wife to someone that i love most and mommy to be dah pon...heeeee..Thats all for todays update... ;)

3.30.2011

Moral Down

ok now situation is: moral down.

hate hate hate hate this situation. susah jadi kuli batak ni. ade do n dont. buat pon salah xbuat pon salah. skrg dah hangin mcm mak lampir. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
projek kene hold sbb ade teknikal issues. penat2 naik turun mintak kelulusan dan tendering, site visit,buat inspection... plan berubahhhhhhhhhh...dengggggg...i hateeeeee it!!

nak balik kota bharu bukak tadika lah mcm ni

(T_____________T)

3.24.2011

Hanya Saya yang Tahu

Harini pg2 otw ke ofice..dah ade issue yg telah spoiled my day. sedih sgt. dah la tgh ABC (Allah Bagi Cuti)..lg jiwe kacau. huuu..plis la...dont try to raised up the issue who shouldnt come up. xsuke. i shouldnt told u bout my plan. i shouldnt tell anyone. only i know. only i know bout all and all. wut to dos /donts. tenkiu

3.22.2011

Dont Jump Into Conclusion

ok, utk perhatian sy sahaja ok...yg laen2 toksah duk sebok2.

>>jgn nampak terlalu desperate nak attention boley x?
>>jgn terlalu byk ckp dan meng issue kan sesuatu yg xperlu di issue kan boley x?
>>kalau nak ckp byk2, jgn ganggu kosentrasi org laen boley x?
>>jgn buat muke sinis mcm kau bagus sgt boley x?
>>jgn perasan kau bagus boley x?

mood: Gerammnye hakuuu[>.<]

tp MY penah pesan kat sy, dont jump into conclusion....huhuhuhuhuhu....

3.20.2011

Motivating Nandini

Setiap kali ade semangat dan ade tajuk utk berblogging sy tidak berada didepan lappy. Tp setiap kali berada didepan lappy dan sign in utk blogging sy kaku utk memblog dan hilang idea dan langsung xbersemangat. tak faham kenapa. (-.-)..
Maka jika sy sedang berblogging diwaktu pejabat maksudnye sy sedang stress dan xde tmpt utk mengadu, xde idea utk buat paperworks, ataupun sy memang xde keje...hehe..dan situasi sekarang ialah sy xde idea utk buat paperwork sy..
>(-____-)<
.
.
.
.
.
.
.
Sy akui skrg kerje sy byk didlm ofis iaitu membuat paperworks dan membuat pembentangan. Dari zaman belajar sehingga zaman kerja ni, sy mmg xsukekan pembentangan kerje. sbb i dont knoe how to xplain to others..sy mmg xberbakat memberikan penjelasan.huhuhu.,,sbb sy berperasaan bahawa maksud yg nak dismpaikan tu, org xkan faham. susah jugak menghadapi masalah mcm ni kan? huuuuu..dan the best part is sy xkan volunteer utk buat pembentangan unless terpakse dan dipaksa...ha ha ha ha....mmg hampeh la sy ni. mmg malang bekerja dgn sy...dan masuk alam pekerjaan ni, sume org compete utk tunjuk bagus. but not me..eceiiii..padahal mmg sy xconfident nak tunjuk bgus..so bg can lah kat org yg beria nak..kan? hehehe..mls mak nak layan kaw nyahhh...tp in worst case, dpt arahan drpd boss utk buat pembentangan...huwaaaa...nak xnk, have to...and the best thing is, paper work sy LULUS...hoyey!..LULUS ok,,,bukan nak ckp, tp mmg nak ckp la kan...ade je paper yg di bentangkan oleh jurutera kanan yg xlulus...btol..mak xtpu...=) so, boley xsy nak katekan kat cni? yg audience/jawatankuasa faham ape yang sy smpaikan dan bentangkan and how i convinced them to approve my paper? hehehehehe..maksudnye apa yg nak dismpaikan adalah tercapai...Great!!! dont u feel wut i felt? teheehehe~
so, now smbung balik buat paperwork kaw nyahhh..VO (variation order) utk keperluan (CT)Current Transformer di PPU Pandamaran...nnt ko nak kene present lg...(-.-")
p/s: sesungguhnye ini adalah motivation utk sy meneruskan kerja membuat paperwork,,,good nandini,,u have ur own way to motivate urself. maklumla sejak kerja ni, selalu sgt demotivated xpasal2...=(

3.03.2011

Tak Pasal Pasal

Tak pasal2 sy yg kene buat..sy tatahu issue, sy xtahu kes ape, sy xtahu masalah, tibe2 sy yg kene buat...encek, ni bukan urusan sy, dan sy tatahu sepatah dua pon berkenaan perkara itu. dan kalau boleyh sy xnk amik tahu. tp skrg sy kene buat jugak sbb sy ni kecik, encek adalah besar. oleh itu, sy akur.
.
.
.
ok, skrg nak update pasal gym dan fitness clas yg sy sdg ikuti. boley dikatekan tmpt ni bagus dan memenuhi ciri2 yg sy perlukan. lengkap dgn tmpt smyg, bilik air, tmpt minum air, peralatan gym, dan ruang santai utk tgk tv pon ado. bgus skali! clap clap clap! smlm adelah first attend sy disana. heeeee...cycling for 30 min, berjalan diaats track mile 10 min, maen bola besar 20 min, dan aerobics 1 jam. mase aerobics sy dah nak pitam...sbb degupan jantung xdpt dikawal dah.ehehhe...tp overalllll,,,BESHHH!!!
.
.
.
gmbr tidak dpt di upload ats sbb2 tertentu...eceh..padahal sy xreti nak pairedkan bluetooth blackberry ni ke office lappy...saksikan di episod akan dtg, hehehehe. bye!