12.22.2008

Hati vs Perasaan

Semua org punyai hati dan perasaan utk dijage dan dipelihare..tp dlm menjage hati org.. xsemua org menjaga hati dan perasaan kiter..apekan daye..rambut same hitam, hati laen2..dalam hati xsiape yg tahu kan..

Bicare ttg hati..sememang nyer xterlepas dari menyakiti dan disakiti..melukai dan dilukai..disedari mahupon tdk disedari..mungkin sang yg menyakiti tdk menyedari bahawe die sdg menyakiti seseorg..ttp plg mlgnyer ialah sang yg disakiti oleh sang yg menyakiti itu td..

Sebagai manusia biase..tdk terlepas dr melakukan kesilapan..itu lah lumrah manusia..seringkali melakukan kesilapan..dan mengharapkan keampunan..apekan daya..

12.20.2008

Udang..

Ramai org suke mkn udang..tp setengah org xleyh mkn udang o seafood sbb resdung..
hehe..termasuklah aku..tp kalo da teringin sgt..aku blasah jer..sbb die beeeshhh....walaupon, lepas tue aku akan mengalami selseme yg luar biase dan saket idung yg jugak luar biase..hehe..

Udang mengingatkan aku 3 perkare...

Pertame tame, teletah anak sedare ku yg berumur 1thn 6bulan yg sgt suke mkn udang..smpai mengekek2 ketawe biler mama die suap kan udang yg telah dibuang kulitnyer..mayb die tgk care nak dpt mknan tu sgt advanture kot..nk kene buang kulit la.. kepale die dlu la..hehe..suke jer die biler udang dah hinggap dlm mulut die..hihi..rindu la plak kat budak kecik ni..

Keduanyer..aku pernah nanges tyme tgah buang kulit udang..sbb teringatkan si dia..die yg slalu buangkan kulit udang utk aku...huuuu..lucu plak rasenyer...cepat la balek..

Ketige dan lastnyer..baru skejap td aku mkn char kuew tiaw yg sgt byk udang yg fresh2 n besar2 plak tu..sedap woooooooo..xpernah rase char kuew tiaw yg sebegitu seddap dan enak...
oh ubat..aku harus telan ubat dengan seberape pntas sblm aku diserang saket idung yg xterkate..(0_0)

12.18.2008

Kejujuran Vs Kesetiaan

Kejujuran vs. Kesetiaan...seperti mane ejaan dan sebutan nya yg berbeza begitu juga dgn maksudnya..begitu senang untuk mengaku diri ini sgt setia dan jujur..tp btol ke?? tepuk dada, tnyer slere..ngee~

kejujuran..berlaku jujur dan tidak menyimpang..kadang kala diri kita rase kiter sgt jujur..tp berbeza dgn persepsi org laen..jujur ke x ni?? mungkin kita jujur dgn diri sendiri..tp tdk benar2 jujur dgn org laen..

kesetiaan..begitu mudah untuk mengakui yg kiter ini sgt2 setia org nye..tp btol ke??
jujur dan setia sgt berkaitan..spt isi dgn kulitnya..dimana ader kejujuran..disitu ader kesetiaan..tetapi apabila kesetiaan itu ada, xsemestinya kejujuran itu timbul dgn sendirinya..

9.16.2008

2day is my day...

Hari ni hari jadi ku yg ke -22..thanx to my mum sbb melahirkan aku ke dunie ini..kalo xde ma n arwah abah, make xwujudla "ani" (name yg kubahasekan utk diriku dlm pameli ku)..hmmm...aku dibesarkan dgn didikan seorg ibu tunggal sejak kecik lg..sbb abah aku meninggal tyme umo aku 2 tahun lebeyh kot..ntah..xingt..sbb mmg xingt ape2 pon tyme 2..rest in peace abah..huu..thanx ma..ma mendidik ku, kakak n abe dgn sgguh ckal..Ma lah idola ku..bijak mencari rezeki..dan ttp teguh menghadapi ujian 4JJI..segale kisah duke,suke,cinte sumenye dikongsi bersame ma...LOVE U mums!
Mwwwwaaaaaaah..rindu................(-.-)

Today is ma day..*die* jaoh dariku..agak sedeyh..tp kutahan kan sahaje..sbb AM STRONGER..he coll me juz now..agak sedeyh sbb die lmbat wish..malu jugak sbb kene btau dlu yg arini beday aku, baru lah die menggelabah n wish..sbb die ingat beday aku esok ..maklumla tmpat die delay 7hours from here....but its oke..i am understanding gUrL..heheh...suare panggilan dan nyanyian hepi bedaynyer dhujung talian mbuatkan i mate ini mengalir dgn laju dan derasnyer..aku sedeyh sebenarnyer..................AM STRONGER!

selamat berbuke 4 *him*...


sempena menyambut beday aku sendiri nie..

aku sendiri telah berazam utk menbuat blog utk diriku sendiri..hehe..bia segalenyer ku simpan dicni..(insya4JJI segalenye?)..

aku juge berazam akan study bebaek utk sem ni..sbb da lame aku xstudy bebaek..slalunyer study mls2 jer..huhu..i knoe my self..cpt bosan n cpt giv up..cm ner nak ubah?

aku juger berazam akan buat FYP1 aku bebaek dan memahami nyer dgn baek..walaupon baru td g jumpe RA aku (Mr.TauFiq)..pdahal due utk progress report 2 n logbook dan xketinggalan juger oral presetation juz around d corner....i ned alots of research..huwaaaa...tajok aku paling pjg n awl2 sir (Suhaimi Sauti) tlah mematahkan semangat aku dgn mengatekan bahawe tajok aku yg paling x achieveble..duh!

aku juger berazam bhwe...i learn from the lesson..

i need 2 b more independent..sbb skrg ni aku byk bergantong kat org..n *him*..bler die da tade..aku terkapai2 diatas kaki ku sendiri.....
God bless me.........

AKU RINDU KAMU....

testing...?

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10...................................