10.28.2010

Done

Its done. with peacefully flow. i lyke. Alhamdulillah, telah berjaye mengawal emosi yg tdk stabil dr smlm....itupun lepas breakfast pekene roti canai pisang and... ney, tea tarik satu! akak more cool and rilex dan berjaye mengawal situasi.hehe..tp akak rase, agak berterabur pcakapan akak td. perkataan2 yg berbentuk teknikal kurang. dan penyampaian kurang jelas dan agak shy2 turtle. tetapi kelihatan audience spt paham. agagaga..akak pon xpaham ape yg akak ckp ni..mjurlah En Isran yg kacak sentiase membantu gurlpowernyer..aip aip..jgn lebih2 na..die bos akakk..;P..
overall, okey. nice one! tp perlu improve dari semase ke semase..and nobody perfects aite? nobody nobody but u..sila tekan butang YA jika stuju. tq,(@.@)

ok, enuf about my presentation..

ni berkenaan tawaran harga c**c*m broadband.
Aritu, sy ke celcom branch kerana tertarik dgn iklan yg menghairahkan yg tertulis rm 48 per month for broadband unlimited plan. lalu, sy bertanya "Encek, ni speed die oke ke? laju x? kalo viva ngan myv and inspira..encek labelkan die ape? " lalu die menjawab, "puan, eh cik adik pretty pretty woman..hehe..mengikut yang sy tahu..plan rm48 are enuf kalau just nak layari internet tanpe rushing2 nak kejar ketapi lompat, so sy labelkan die sbg myv.."..oooooo...dan sy terus membuat kputusan utk downgrade kan plan broadband sy (sblm ni pakai yg rm68/month)yerla,,,sy WAJIB berjimat..jimat cermat amalan yg baek lg mulia dan menguntungkan.=)..nyaris2 nak tukar plan, tedetik dhati ini. utk hold dlu rancangan..kenape? sbb tyme tu xdpt gaji lg..nk tukar plan ke..nak upgrade plan ke..tggu la gaji masuk dlu bhai..plus, teman sy penah berpesan. if anything yg berkaitan, jgn ke branch. sile ke centre trus. sbb perkhidmatan dkat cntre lagi tulus dan mulus. branch ni kdg2 amik untung atas angin ya puan2 dan tuan2..ingat pesan ai ni.

dan waktu lunch td, sy, nash, and ina ke centre..utk downgrade plan..bcoz mengikut org yg dkt branch tu ckp, speed utk plan rm68 yg zaman dolu2 tyme modem die besar gabak tuuu is same ngan speed plan rm48 skrg..so, of course la i WAJIB tkr plan kan..why should i pay more if i got same service. isnt it? sila type YA jika anda berstuju..so,i WAJIB tkr plan now. rite now! rm20 tu duit bhai..rm20 bleyh buh minyak kete g jalan2 smpai IKEA. tehehehe~~..tp, customer service kat ctu mention yg speed ai ni mmg 512kbps and plan rm48 tu plan baru, xde kaitan ngan yg dlu.zaman modem besar gabak ke ape ke.xde kaitan. speed baru ni iaitu 384mbps. which is die sediakan perkhidmatan yg low cost la kirenye.so it means yg plan rm48 skrg tu low speed than my current plan. skrg ni pon dah rase lambat, apetah lg nak tukar plan yg reduce kan die nyer speed. no thanks.

so, moral of the story..sile berurusan dgn mane2 centre sblm anda membuat kputusan. sb pertame, CS di centre lg knowledgable about their procurement. dilatih dan mmg terlatih dan mengikut procidure yg ditetapkan. kalau kat branch dieorg just entertain plggn utk kepentgn branch dorg jer.no doubt. dieorg jwb ikot sedap mulut jer. bg dorg, mmg customer first but benefits come first before considering the customer needs.

10.27.2010

Neves la jugak!

Besok kene buat pembentangan to jurutera kanan unit perancang PJ utk projek rehab sy di PPU motorola. sy neves. sy takot kalau2 pembentangan sy kurang unsur2 dan pkataan2 teknikal. sbb sy mmg bukan berjiwe teknikal. sy neves ni. isk3 =| xbleyh senyum. xbleyh mandi. tp still boleh layan drama episod Chinta Candury..hehe=)..aik? dah boleh senyum ka..(@_@)

harap2 esok bjalan lancar sepertimana yg dirancang. jgn ade yg terkurang. terkurang ckit xpe. aminnn...everyone want it in perfect..including me..eh x x, ai tahu ai xperfect but i just try hard to impress my boss..hehe..a bit kekok dgn bos..maybe sbb sume manpower under my boss sume angles kot...dats why i mcm agak kekok. if ade laki2 might be ok kot. let it be..asalkan i do my job, xkaco org, xkaco boss. think positive babe!

10.26.2010

Penat tetapi seronok


alifff...minyak masyyak bangg!! ahaks..tibe2 teringat dekat anak buah ku sorg...hihi..suke sgt tiru gaye iklan minyak masak cap alif tu..ahaks

weekend aritu kami se-adik beradik sbb bkn se-keluarga (kakak, tasnim and my abg ipar) ke GENTING HIGHLANDS kota keriangan..hoyey!..seronok bleyh bwk the one and only niece bermain sakan..dielah yg paling seronok..dielah yg paling senang hati..and die lah yg paling letih...asal masuk kete jer tdo..kah3

kami kesane about 12 o'clock and sempat singgah mkan di Gombak before naek genting..sbb lapa sgt and nak kumpul tenaga berjalan kat sane..si kecik tasnim plak dah muntah2 tyme naek genting sbb loya jalan berbukit pusing2..hak3..kesian plak tgk budak kecik loya ni..=P

then sampai sane terus serbu tmpt beli tiket. and kerete we park at 1st world hotel parking bay. yg peliknya, byk pulak parking tyme2 weeknd cm ni..???
after that, kami trun sdkit dr kehirukpikukkan kota keriangan..mencari tmpt bermlm..and hotel sri malaysia jadi pilihan...**my sis yg plih, tatahu sbb ape** mungkin sbb aku yg suggest cari hotel kat bwh..sbb aku mls nak check in kat first world sbb neves tgk org rmai sgt..ngerti?..but, Hotel Sri Malaysia oke ape? hehe..=D..support lah perkhidmatan buatan Malaysia.

and the lucky part comes in the middle of the nite..ececeh..
mlm2 kami xde nak buat ape, and rase membazir plak alang2 naek kat genting ni xbuat pape. so, we decide utk panjat ke Genting theme park lagi..mane tahu, nak shopping2 ke..but then, terpark kerete dekat lua plak..alasannye nak jalan2 amik angin sejuk kat genting..ok fine. pada awlnya sy xbstuju..sbb sy mls nak jalan. dah penat. dah tired. but then, after jalan for a while..rupenye jalan tu menuju ke outdoor themepark melalui jalan blakang...yoshh!! ini bukan menceroh yg puan2..tetapi ini rezeki budak..anak kecik..minyak masyaaakkk banggg...agagaga

apa lg, dgn gelojoh kami masuk dan maen sume menan yg ade...muahahahahahaha..tp tasnim dah penat, sume bende xnk maen..dgn mama n papa die skali die xbg maen..aduyai..kenape menolak rezeki tasnim oiiii..minyak masyaaakkk bang!! hehehe..wut a happy nyte we have...

dalam mase yg same sy bsedih xdpt joint gegurl hapy2 di Zamrud, Jln Klang Lama. Takdir atau kebetulan ya puan puan? sedih oke...oh kekanda jgn iri hati, adinda naek pangkat lagi..(eh eh lirik ini xde kene mengena kalau ya pon anda nak menyanyi...)

Keesokan harinya which is hari ahad..kami trun dr genting after having breakfast yg nyaman..and menuju ke IKEA..kakak kate nak beli brg2...perabot..berkenan katenye..ok..i lead them to IKEA wif my superb GPS mr Garmin..=B..tahu x ape perabot yg dibeli oleh si kakak?
gelas, bakul laundary, tmpt letak plastik beg(yg ade byk lubang tuuu), tent untk macik tasnim maen pondok2, balang cute utk kitchen stuff..itu dia perabotnya tuan tuan dan puan puan..sekian lawatan tapak kite ke IKEA harini..utk sy? pasti lah bende2 kiut dr IKEA menjadi pilihan sy..bukan mcm kakak sy..brg2 xcute langsung..muahahaha..padahal beli mini iron board and spray bju utk iron jer pon..ahaks.,


10.22.2010

Belog ku yang berwajah baru..Fuhhh!!

alamatttt..testing testing 1 2 3 4 5..TARRAAAA~~
bersempena dgn belog ku yang berwajah baru ini..yg tampil penuh menawan dan funky n hot stuff belog..lebih2 plak die..
lame kot godek bendalah ni..tp puas hati enuf touch up sane touch up cni..3 jam jugak la gamaknye..

esok saya dan siblings (rmai la sgt adik beradik kuh) vacation..bunyi mcm jauh..ihihihi..bersama anak buah yg nakal and energetic giler and abg ipar ku yg gagah gilew dan kakak ku yg hawt giler tu..
hoyey!..dah lame xbersama kuarge..this is tyme to made up! c u my 'bekengly' titer=))

10.18.2010

kenape dgn die ni?

sumthing wrong wif someone..muke cantek, tp hati mcm xberape nak cantek..memperlekehkan org macam akakk..ai tahu la ai budak baru..ambil galah tolong jolokkan ..sy budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan..ini x, jwb dgn muke toye..baek xpayah..! eskius me, awk tu kerani..ingat ckit..huh! nyampah akakk..

ok
ok
ok
fine.
nnt nak try test power..tgk mcm mane plak nnt die nyer feedback...

10.14.2010

Fuyoo for today!

saya rasa saya nak update blog..=)

hye hye..
Hari ni saya rasa saya rajin sbb minum kopi gano smpai terdetik nk update blog..ape punye kecoh la saya ni, setiap kali nak update blog je kecohh..ishk..

Hari ni saya duduk ofis plus minus dalam 2 jam je..selebihnye byk masa sy ke yard n site..
arini ade postmortem cable 33kv dekat yard..terdapat fault pd joint di cross bond..and bile dibedah siasat cable tersebut..antara punca yg menyebabkan fault adelah kerana jarak antara XLPE dan ferrule adelah tdk mengikut clearance yg ditetapkan...terlalu byk conductor yg terdedah..maka, fault terjadi!

today site visit is to PMU Meru..hangus terbakarrrr..
SG Tamco 11kV rite hand site terbakar..nasib left hand site still bleyh function..punca belom disahkan lg..tp mengikut ape yg sy faham..DC supply xfunction and menyebabkan alarm tdk dapat dikesan oleh RCC..dan oleh kerana alarm xdpt dikesan..and tebabom! tp saya plik..kenape CB xtrip? protection unit sila jawab? hehe=P padahal xde sape bace blog haku...ade ai kesah?

dats wut i found for today..hectic day! Fuyooo! =D

Seronoknye kalau hari hari mcm ni,,GM..tolonglah hantar sy ke kawasan..sy nak jalan2..hari2 ke site..bling blinggg,,

awaakkk..tau x..aritu sy dapat 1 basic question ttg electrical dr bos sy..and sy jwb dgn tdk confident..oh no..muke sy merah padam n panas semacam..bos sy pulak tenung semacam...uhuhu..oke..mulai arini sy nak stdy balik smpai lebam..bossss..susahnya nak memperkukuhkan system niiiiiiiiiiiiiiiiii..huk(T____T)


oke..dah lame xletak gmbr dlm blog..silekan gmbar..bersedia utk mendarat di wonder why blog:

alamak..lamenye uploading photo..bye lah!