10.29.2009

Buku Latihan

tetibe terase rindu..rindu kepada zaman skolah dolu2...haishh..macam2 lah...tyme skolah, mls skolah..tyme dok u, malas blaja..tyme nak keje, berat ati plak nak koje..manusia xpernah puas..hehe..ckp pndai,buat tgk!?

td tghri sy jemput cousin sy kat skolah Ma'ahad Muhammadi lelaki (betol ke eje ni? wuteverrr...)..pastu bwk die g kbmall...nk g POpular katenyer(kedai buku)..ingat kan nak beli buku blajar..rupe2nyer nak beli novel..dan apabile disoal siasat..novel berunsur kan agama yg nk dibelinye..(kate skolah arab) wahhh..sejuk perut ibu mengandung..hehe...and lepas tu..die belek2 buku latihan geografi...katenyer die xde lg buku latihan subject tu..so secare xlangsung..sy pon terbelek la buku3 latihan kat ctu..latihan geografi ting 1, 2, 3..latihan sejarah..bla bla bla...jename susbadi biasenye yg jadik pilihanku dlu..=D kertas peperiksaan sebenar pon ade jual kat ctu..ehmmm..

tetibe rase rindu...nak jwb latihan..yg ade 10 set kat buku latihan..pastu boleyh bukak jadik satu satu set..mcm nk jwb peperiksaan betol..pastu g kat meje sorang2 and set jam kat meje..satu jam..tp biasenyer xsmpai 15 min..sy dah menonong g wat mende laen..xpon, tertdo terus kat meje tu..ngeheee~~..ape punyer budak!? agagaga...tp ma sy ckp, kalo ngntok, g tdo..jgn tahan..heheehe..itulah ma sy..=D=D=D=D

10.17.2009

Ini satu permulaan

Dah lame nak postkan entry ni xctually..tp xberkesempatan..sbb sy perlukan mase dan feel..hehe..Alhamdulillah dan terase bersyukur sgt2 dan yg amat..sy diberikan rezeki oleh Nya..ini berlaku pd 09.10.09 yg lalu..segale penantian dan tande tanye akhirnya terjawab dgn berite gembire..=D..alhamdulillah..

Penilaian Untuk Berkhidmat Dengan TNB
PROGRAM EKSEKUTIF PELATIH (PEP34)

Sesi temuduga yang telah tuan/puan hadiri adalah berkaitan.

Setelah diberi penilaian dan pertimbangan yang sewajarnya, tahniah dan sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan telah berjaya di dalam sesi tersebut. Untuk makluman, tarikh lapor diri adalah pada 2 November 2009 dan tiada penangguhan dibenarkan. Sila semak emel tuan/puan dengan kerap untuk mendapat makluman mengenai tarikh mengambil surat tawaran.

Tahniah diucapkan kepada tuan/puan dan diharap tuan/puan akan dapat menyempurnakan peranan sebagai seorang eksekutif yang berwibawa dan berdaya maju.


Diharap kan dgn rezeki dan peluang yg diberikan ini..sy dpt berkhidmat dan menyumbangkan sesuatu utk kehidupan keluarge sy kelak..ini adalah satu permulaan dan fasa baru dlm kehidupan sy..teringat pula waktu sy menjalani internship di TNBD Kb suatu ketike dahulu..sy pernah ckp dgn rakan intern sy...."untungnye kalo dpt keje TNB..just follow the flow..kehidupan pasti senang..ehmm"..(yati, kalu u bace ni mesti u tahu kan?) ngeh2..and ALHAMDULILLAH..sy mendpt peluang itu!..praised GOD!...
Xsabar rasenyer nak memulakan fasa baru dlm kehidupan ku ini..xsabar rasenyer nak menyumbang sesuatu kpd ahli keluarge sy..awl2 lg, sy dah berangan..nak tolong ma renovate rumah dan nak sponser baju raye tahun dpn utk keluarge tersayang..(aduh..dah jauh berangan)..xlupe juge pd sahabat handai..janji nak belanja dorang..and xlupe juger utk diri sendiri..nak suzuki SWIFT warne merah hati atau putih..Amin amin..moge2 hajat sy dimakbulkan nnti..tp mcm byk jer..cukup ke gaji sy nant?? ngeheee~
Ops..paling xlupe, utk sahabat hati sy..MY..nk kumpul duit utk kawen...heeeeeeeee...dan yg paling penting..sy dah bernazar nak puase 2 hari kalo dpt offer ni..kwn2, tolong remind kan sy puase 2 hari yer!
owh..xsabarnye 2 november 09!!

10.16.2009

Didikan

Didikan:

Mengikut kefahaman sy didikan ialah care seseorang itu diajar dan diasuh dalam melakukan sesuatu perkare samada secare langsung atau xlangsung..misal nya, kita secare spontan menutup laci bwh dgn kaki (yerla, laci bwh kan dkt ngan kaki..kan?..kan?), dan pasti budak2 umur 1-2 thun mengikut..sbb budk2 baye umor ni suke meniru..dan ini dinamakan didikan secare xlangsung..sbb secare xlangsung kiter dah ajar die tutup laci bwh ngan kaki..ekeke..agak simple..tp tu lah hakikatnyer..manakala jika kita diajar utk menghormati azan..iaitu senyap atau diam ketike azan berkumandang..itu dinamakan didikan secare langsung..semase kecil atau besar..xkisah la kan..sbb spnjg hidup kita, kita sebenarnye dlm tempoh belajar..


Arini sy sedar, bahawa setiap yg berlaku dlm kehidupan seharian kite adelah merupakan proses pembelajaran..dan proses utk meng'improve'kan lg diri kita dlm serbe serbi aspek...fizikal, mental mahupon sosial..


Tetapi kadang2 didikan itu tdk menjadi pegangan lantaran kehendak sendiri dan juga pengaruh sekitar ataupun keadaan yg memakse..make wujudlah pepatah.."di telan mati mak, di luah mati bapak"..ehmm...camaner tu yer?? lu pk la sendiri..aduh..sy pon pening nak pk sebenarnyer..ngeh2=p..(sape suh bg pepatah lah bagai..)


tp tp tp..sy sebenarnya nak ckp care didikan tu sbnrnyer pentingggg sgt..PENTING oke!!..sbb smpai besar pon kiter akan prctik kan ape yg di ajar oleyh ibubapa kite..pendek kate mcm dah jadik kebiasaan..


so, pndai pndai la kiter tunjukkan cth yg baek2 kpd org2 yg kiter syg...yer kengkawannn..renung renungkan...(^.~)v




10.12.2009

Kalau ade rezeki

Mode utk berblogging berade di tahap yg sgt rendah skrg...byk bnde yg terjadi di bulan october ni smpai susah nak percaye..ade cerite gembire and ade cerite sedeh yg mmg xdisangke2 happend to one of my besties..and sy pon turut merase tempiasnyer..Tuhan nak uji kiter dlm skelip mate..setiap ujian yg diberikan mungkin ade ganjarannya kelak..kiter jer yg tatahu..to my dearest fren Qima...hopefully kete u akan dijumpai balek....




ATTENTION TO ALL YG BACE BLOG NI..
KALO JUMPE KETE NI..PLIS PLIS PLIS..STOP DE CAR OR CALL POLIS..THIS CAR JUST STOLEN LAST NYTE AT MY FREND HOUSE @ MERDEKA VILLA, AMPANG.
WRE1986, HYUNDAI GETZ.(SKY METALLIC)

10.05.2009

helo2..am sori..sbb jnji nak smbung last entry tp xsambung3..ehe..xde mase mehhhh...plus no mood and no feel..and start dr 2hb oct aritu..sy keseorangan..again n again..n over again...isk..MY dah terbang nun di sinun..selamat jalan romeo..jumpe lagi tahun depan...(~.-)v
and kwn2 jgn lupe dgr lagu baru aril.."menatap matamu". pasti anda akan terpesona..sbb sbb sbb..2 kali sy dengar lagu ni...terus jadik suke..n slalu terngiang3 di gegendang telinge ku yg cute ni..nyata lagu ini mesre di telinge..ehe..
jom amati lirik die kalo anda free of tyme mcm sy..=D

song: MENATAP MATAMU
by: ARIL AF7

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu
Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

eh eh eh..lirik ni mcm kene jer ngan condition sy skrg ni..ehehe..padahal alasan nk dedicate kan lagu ni utk MY!! muahaha..