3.30.2011

Moral Down

ok now situation is: moral down.

hate hate hate hate this situation. susah jadi kuli batak ni. ade do n dont. buat pon salah xbuat pon salah. skrg dah hangin mcm mak lampir. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
projek kene hold sbb ade teknikal issues. penat2 naik turun mintak kelulusan dan tendering, site visit,buat inspection... plan berubahhhhhhhhhh...dengggggg...i hateeeeee it!!

nak balik kota bharu bukak tadika lah mcm ni

(T_____________T)

3.24.2011

Hanya Saya yang Tahu

Harini pg2 otw ke ofice..dah ade issue yg telah spoiled my day. sedih sgt. dah la tgh ABC (Allah Bagi Cuti)..lg jiwe kacau. huuu..plis la...dont try to raised up the issue who shouldnt come up. xsuke. i shouldnt told u bout my plan. i shouldnt tell anyone. only i know. only i know bout all and all. wut to dos /donts. tenkiu

3.22.2011

Dont Jump Into Conclusion

ok, utk perhatian sy sahaja ok...yg laen2 toksah duk sebok2.

>>jgn nampak terlalu desperate nak attention boley x?
>>jgn terlalu byk ckp dan meng issue kan sesuatu yg xperlu di issue kan boley x?
>>kalau nak ckp byk2, jgn ganggu kosentrasi org laen boley x?
>>jgn buat muke sinis mcm kau bagus sgt boley x?
>>jgn perasan kau bagus boley x?

mood: Gerammnye hakuuu[>.<]

tp MY penah pesan kat sy, dont jump into conclusion....huhuhuhuhuhu....

3.20.2011

Motivating Nandini

Setiap kali ade semangat dan ade tajuk utk berblogging sy tidak berada didepan lappy. Tp setiap kali berada didepan lappy dan sign in utk blogging sy kaku utk memblog dan hilang idea dan langsung xbersemangat. tak faham kenapa. (-.-)..
Maka jika sy sedang berblogging diwaktu pejabat maksudnye sy sedang stress dan xde tmpt utk mengadu, xde idea utk buat paperworks, ataupun sy memang xde keje...hehe..dan situasi sekarang ialah sy xde idea utk buat paperwork sy..
>(-____-)<
.
.
.
.
.
.
.
Sy akui skrg kerje sy byk didlm ofis iaitu membuat paperworks dan membuat pembentangan. Dari zaman belajar sehingga zaman kerja ni, sy mmg xsukekan pembentangan kerje. sbb i dont knoe how to xplain to others..sy mmg xberbakat memberikan penjelasan.huhuhu.,,sbb sy berperasaan bahawa maksud yg nak dismpaikan tu, org xkan faham. susah jugak menghadapi masalah mcm ni kan? huuuuu..dan the best part is sy xkan volunteer utk buat pembentangan unless terpakse dan dipaksa...ha ha ha ha....mmg hampeh la sy ni. mmg malang bekerja dgn sy...dan masuk alam pekerjaan ni, sume org compete utk tunjuk bagus. but not me..eceiiii..padahal mmg sy xconfident nak tunjuk bgus..so bg can lah kat org yg beria nak..kan? hehehe..mls mak nak layan kaw nyahhh...tp in worst case, dpt arahan drpd boss utk buat pembentangan...huwaaaa...nak xnk, have to...and the best thing is, paper work sy LULUS...hoyey!..LULUS ok,,,bukan nak ckp, tp mmg nak ckp la kan...ade je paper yg di bentangkan oleh jurutera kanan yg xlulus...btol..mak xtpu...=) so, boley xsy nak katekan kat cni? yg audience/jawatankuasa faham ape yang sy smpaikan dan bentangkan and how i convinced them to approve my paper? hehehehehe..maksudnye apa yg nak dismpaikan adalah tercapai...Great!!! dont u feel wut i felt? teheehehe~
so, now smbung balik buat paperwork kaw nyahhh..VO (variation order) utk keperluan (CT)Current Transformer di PPU Pandamaran...nnt ko nak kene present lg...(-.-")
p/s: sesungguhnye ini adalah motivation utk sy meneruskan kerja membuat paperwork,,,good nandini,,u have ur own way to motivate urself. maklumla sejak kerja ni, selalu sgt demotivated xpasal2...=(

3.03.2011

Tak Pasal Pasal

Tak pasal2 sy yg kene buat..sy tatahu issue, sy xtahu kes ape, sy xtahu masalah, tibe2 sy yg kene buat...encek, ni bukan urusan sy, dan sy tatahu sepatah dua pon berkenaan perkara itu. dan kalau boleyh sy xnk amik tahu. tp skrg sy kene buat jugak sbb sy ni kecik, encek adalah besar. oleh itu, sy akur.
.
.
.
ok, skrg nak update pasal gym dan fitness clas yg sy sdg ikuti. boley dikatekan tmpt ni bagus dan memenuhi ciri2 yg sy perlukan. lengkap dgn tmpt smyg, bilik air, tmpt minum air, peralatan gym, dan ruang santai utk tgk tv pon ado. bgus skali! clap clap clap! smlm adelah first attend sy disana. heeeee...cycling for 30 min, berjalan diaats track mile 10 min, maen bola besar 20 min, dan aerobics 1 jam. mase aerobics sy dah nak pitam...sbb degupan jantung xdpt dikawal dah.ehehhe...tp overalllll,,,BESHHH!!!
.
.
.
gmbr tidak dpt di upload ats sbb2 tertentu...eceh..padahal sy xreti nak pairedkan bluetooth blackberry ni ke office lappy...saksikan di episod akan dtg, hehehehe. bye!

3.02.2011

Mulai Hari Ini


ok, tajuk boley tahannn...mulai harini..sy berazam utk mengupdate blog ari2..kerana, blog ini boleh menguruskan badan jika kite workout on it ari2..ehhh...salahhhh...kerana blog ini akan menjadi rujukan sy utk ari2 mendatang. sekian terima kasih.

saban hari di ofis mahupun dikalangan kwn2, sy bertanyakan org itu dan org ini berkenaan dengan kelas aerobics or dancing or gym utk sy penuhi mase lapang dan membuang lemak3 tepu dibadan. dan arini sy mendapat jawapannya! hiah hiah...terus pecut kesane pada waktu lunch dgn seorg teman yg memberi cadangan. dan hiah hiah...terus register dan senyum xperlu kata apa apa..hehe..dan hiah hiahh..terus ke kedai makan utk lunch sbb tgn dah menggigil2 laparrrr...huuuuu..mmg sy cpt lapar...so how how how? how nak kurus dan langsing dan selim mcm "fasha nak sandar"..(-.-)...ok, kelas diadakan hari2 seawal kol 6.15pm...arini hiah hiah..5.15 sy berdiri depan pintu ofis utk touch out ( sbb bukan punch out, die pakai touch card)..dan smpai umah dah kol 5.55..dan hiahh hiahhh sy membuat keputusan, esok jer lah sy start clas..ehehhehe(^.^)..sungguh mengade2..td beria2 nak krus..skrg, tgk?? mcm xleyh commit ari2 jer??..uhuhu..nandini yenadeyyyyy!! kamu dah melabur RM 160 td yerrr...ingat ckit...ingat tu...gaji utk sebulan hari haku keje oke..erkkss...Grrrrr!! ok, bg twan2 yg nak tgk gmbr activity baru sy, saksikan pd episode akan dtg...jgn lupe yo... (0.0)

and ni crite kes 2 utk arini, ade org ckp sy 'lambat sgt'...ini menimbulkan kemarahan...Grrrrrr!! mmg aku xpaham..aku ckp xpaham la....Urghhhh!! kalau aku pandai, tadela aku tanyer2 bhai..menyampah, annoying, mls tgk muke kaw..bye!

arini dalam sejarah nak letak gmbr sy dan MY yg sy rase paling adoreble dalam hidup..hehehe..alamak, gmbr tu dah naek ats. lantak kau lah nyahh.




2.11.2011

Pertemuan dan Perpisahan...


Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..it was about 8 months am working at Pejabat Pengurus Besar Negeri Selangor..under Rehab 33kv Unit. subordinate to my boss which is En Isran....xpernah jangka akan rasa sedih bila boss bertukar ke tempat lain..and now i felt that way...my boss is xbyk ckp n bile ckp he will came out with the idea. my boss is very tolerate personand very particular,,and that was the way he teached me kot..im new..im fresh..im straight..im very linear..i dont have any working experienced in this field before..and most of the tyme am blurr..hahaha..but, after entered rehab..i think i learned many things about technical and management and also dealing with others. Dear boss, gudluck for you as a PK nnt..Pengurus Kawasan Pasir Gudang gituu..n wish me luck too..even it was just a short tyme being under ur controll (ur subordinate)...sedikit sebanyak i feel lost..am loosing u..huwaaa...how about my projecttt..how about my direct nego, how about my tender float..how about the PPU Motorola....now, rasa takot n rasa mcm hilang guidance..hopefully, boss baru ok..n can be a teacher for me too...

Dear boss...thank you!

and my boss said, kalau u nak lebih berjaya..u have to be more firm! i realised...im playful and kdg2 mcm xmatured pon ade...rase mcm u r my dad,,not my boss...keh3...


2.02.2011

Mood balik kampung langsung pikiran melayang2

Location: ofis

jasad: ofis


fikiran: atas bus------->smpai umah KB

wish list:
  1. i wish now is 5 o'clock. so that i can rush balik rumah. siap2 naek bus balik kapong!

  2. i wish i can cuti till nextweek. tp bos xnk kasi even cuti kursus pon xnk approved lg. Dear bos, plis la....
  3. i wish i can have a great tyme cuti ni....shopping wif ma mother, lepaking with dear frends and visit abah's grave.

ouh how i wish my dear,,,byeee...ade 15 minit lg tik tok tik tok...


ok, ini gmbr sy sedang meng-gergaji 'stay wire' tyme kursus cable.
Depa kata ngan badan2 check bergegaq tyme gergaji.. hahaha

















1.30.2011

Happy Belated New Year...Euwww

First thing first..happy new year to my self.

God, plis gimmi a happy life at full blast....

Seems to be nowadays, i had an exhausted life, and of cos i oso had a fully of suprised lifeee..but believed me..everythings happend with a blessing in disguise..tenkiu tenkiu tenkiu ALLah.. **alamak ustajah pulak...tu je nak ckp..bye!