4.23.2010

kampungan!~

hey hey you you....selamat berjumpe kembali...sehari berada dirumah di kampong ku yg tercinta menjadikan hatiku berbunge2...sbb boleyh berada disamping ibu dan abi tercinta..tetapi tatap jauh dgn yg tercinta..tatapi tatap dekat dihati..dup dup dup dup...dengar xdegupan jantung ai?=D

Pepagi td sempat ke pasar wakaf baru tempat shopping kegemaran ku.... disane menjanjikan pelbagai pakaian yg mengiurkan...wuwuwuw~~ sempat merembat 4 helai baju dan sehelai skirt labuh utk pegi keje...dan sepasang baju utk ibu tercenta...hihihihi...manekala tdung2 yg dikirim rakan tdk dilupekan...harge mmg berpatutan..rase mcm nak borong sume brg...how i wish~~~

okelah, misi balek kali ni sbnrnyer...nk shoping kat wkf bharu dah berjaya..nk shoping kt psr ct khadijah(esok)..nak beli lepok duyan, dodol, keropok, jajan...bla bla bla...xpaham kenape n sejak biler aku mengidam nak mkn bende2 camgini..menyangkal same skali kate pepatah.."hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri"..rase mcm salah...ade ai kesah???...=P ....nak tgk new born bby kak long to be 8D...(ptg ni)...nak belanja spupu spapat mkn2...and nak makan nasik kukus haikal! sape nak blanje!! moh!

Malam esok dah kene balek KL smule...
huuu(T____T)


4.03.2010

i learn from the lesson...

oke..sesuai dgn topic kali ini...ini adelah cerite benar melaenkan yg benar2 blake...tersebutlah kisah pd semlam ari tggl 3 april...sy telah menjadi begitu excited utk berpindah ke sebuah bilek berdekatan dgn tmpt tggl sy dan kesayangan-kesayangan sy skrg...walaupun mereke kesayangan sy, tp sy tetap mahu berpindah kerana ingin menjauhi rase tdk selese dgn kehdiran sy menempel dirumah mereke......( sygness i love u...)...dgn itu..sy mencari bilek yg berdekatan....walaupon sy tahu mereke emo pd hari dan mlm keesokan utk sy berpindah...heheehe

make dgn sekali site visit sy telah menyetujui utk menywe bilek tersebut tanpe melihat sluruh kaum kerabatnye terlebih dahulu...( mungkinkah kerana sy seorang yg terlalu naif dan suci didlm debu? ).....sy telah berkenan dgn ke polite-an gadis dirumah tersebut mungkin...walaupon die agak sexaaaayy...ade sy kisah?? x...sbb biase lah kan...org kay el....=P...and katenyer...die ade roomate sorg lg...(master bedroom)

tggl 3 april...dgn xcited nyer sy pegi kerumah tersebut ( dgn xmandi ) utk letak3 barang3 sy n bayar duit sewe yg selebihnyer selepas terlebih dahulu membuat bayaran deposit sblm itu..oke...budak itu mmg polite dan sompam samtum...die menawarkan diri utk menolong sy mengangkat brg...itu mmg baek oke....dan sblm tu pon, die renew kan bilek sy..cat and tampal lantai yg koyak...sy terharu...(T__T) sehingga merasakan...baek sungguh bdk ini...( adekah ade udang disebalek kueh tiaw kungfu?)

setibenyer sy disane...lalu sy mengetext gadis polite tersebut...."u, i dah smpai...."..lalu mereka turun........dan.....disitulah bermulanya sebuah kisah...

"i learn from the lesson...."
gmbr sekadar propaganda~~
(O.o)
(>.<)
(@.@)
(T__T)
sy terkejut...kerana melihat kwn sebilik dgnnyer itu ialah seorg gadis tetapi berupa teruna yg sgt macho...(sendiri2 paham oke)
lalu sy menggelabah...deposit sudah dibayar...brg2 dah angkut masuk bilek....mane mahu lariiiiiii~~~
tdk3...sy xsanggup serumah dgn org sebegitu....kerana sy tdk pernah menyangke sy akan serumah dgn gadis polite yg bercinta dgn si gadis macho bercap and bertindik dibibir sebegitu....
moral of the story.....never be so pandai to make ur own decision...dgrlah nasihat kwn2, adik beradik, ibu anda khususnye...sesungguhnyer mereke lebeh mengenal dunia luar....
kpd my sayangness...qima, ijan, rat n papah....thanx for all ur supports.....and sy sudah kerugian 300 utk bln ini...free2 shj oke...ape2 pon...ini pengajaran yg akan sy jadikan ikhtibar buat ank cucu cicit sy suatu mase nnti
bye!